Последователи

понеделник, 12 ноември 2012 г.

Свинска кавърма на Живето





Тази рецепта ме грабна когато я видях при Живето в нейният блог  .
Такава кавърма съм правила но по различен начин и исках да пробвам и нейната.
Стана супер, облизаха си пръстите.
Живе много ти благодаря за тази гозбичка!

Копирам рецептата направо защото обичам рецептите да са така като ги е написал автора .

Когато съм променила нещо пиша какво е променено от мен.

Продукти 
800 г свинска плешка без кост
 5 стръка праз 
3 червени чушки
 3 зелени чушки
 2 скилидки чесън
 1/2 ч. ч. червено вино „Мерло”- аз сложих домашно вино
 1 ч. ч. зеленчуков бульон
 2 с. л. доматен концентрат
 2 с. л. краве масло 
3 с. л. олио 1 с. л.
 червен пипер
 1/2 ч. л. чубрица 
1/4 връзка магданоз
 сол и черен пипер на вкус






Приготвяне
 Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто в олиото и маслото.
 Изважда се.
Празът се нарязва на едри кръгчета и също се запържва в съда, докато омекне, заедно с наситнения чесън.
 Прибавят се нарязаните на кубчета чушки.
Слагат се червеният пипер, чубрицата и доматеният концентрат. 
Налива се виното, месото се връща и се оставя леко виното да се изпари.
Прехвърля се в съд за печене, налива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 30 минути. Готовото ястие се поднася с наситнен магданоз.




17 коментара:

  1. Зиче, много хубава кавърмичка. Такава не съм пробвала, но съм опитвала запържено месо с праз и подозирам, че е с още по-богат вкус!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ЛУЧИЯ ,стана много вкусна и се хареса в къщи, наистина много ароматна!
      Хубав ден!

      Изтриване
  2. Чудно ястие! Поздравления, Здравче! Изглежда много апетитно и вкусно! Сърдечни поздрави и прекрасен следобед! :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дани!
      Прекрасен да е и на теб следобеда!

      Изтриване
  3. И аз сега това готвя, ти си ме изпреварила :))
    Чудничка е, Зиче!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хайде Ели чакам да се похвалиш:)

      Изтриване
  4. Много апетитно и вкусно ястие ,Зиче!
    Рецептата е чудесна ,а и ти майсторски си я изпълнила!
    Хубава вечер и голяма прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мире ,Живето е виновната за тази манджица та нейна е заслугата:)
      Хубава вечер и на теб!

      Изтриване
  5. Хм, ароматът на това ястие се носи надалеч, а и изглежда толкова апетитно! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Иглика!
      Прекрасна вечер и на теб!

      Изтриване
  6. А аз си ближа пръстите тук и нищо не усещам;)
    Зиче, много добре ти се е получила. Ама и Живето си е майстор признат!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравче, и при тебе се е получила много вкусна тази кавърма! И аз харесвам това съчетание на свинското с праз лук!
    Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Супер е рецептата ,Зиче ! Целувки ,мила ! :*

    ОтговорИзтриване
  9. Ох, че вкусно и апетитно!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  10. Зиче, вкусотия е, спор няма! Живето все такива вкусни ги поднася, а пък гледам и твоята е станала страхотно! Ще трябва и аз да я направя тази кавърма, след тази препоръка, няма отлагане! Благодаря и на двете ви за страхотната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  11. Нося винцето:)))
    Хубав ден мила!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря ви момичета за посещението и милите коментари!
    Прегръщам ви!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...