Последователи

събота, 30 юни 2012 г.

Шоколадов чийзкейк





Рецептата я взех от тук Дани я пусна в темата на БГ мамма и веднага ме грабна. Дойде на време рецептата ,че на следващият ден щях да имам гости и това беше решението ми за десерт. Облизаха си пръстите ,много им хареса. Аз както винаги не спазих рецептата ,за това ви предлагам оригинала в линк.




А ето аз какви продукти съм използвала

Продукти За основата:

маслото около 100гр.
използвах бисквити Закуска

  За пълнежа:
 сложих 6 пакетчета обикновено крема сирене
 200 г кристална захар
 4- яйца
380 г шоколад млечен
200 г пълномаслена заквасена сметана
 2 ванилии

 За заливката: 
 Направих домашен течен шоколад по тази рецепта.
 За украса какао череши


Приготвянето спазих така както е оригинала .
 За приготвянето на чийзкейка използвах 26 см тавичка с откопчаващо се дъно и незалепваща повърхност.
 За да направите основата, натрошете на трохи бисквитите с блендер или ги натрошете на ситно с чук за пържоли, като ги сложите в найлонов плик.
Сипете ги в купа, разтопете маслото, залейте и разбъркайте с лъжица, докато стане лепкава бисквитена смес.
 Покрийте дъното на тавичката със сместа, притиснете с помощта на лъжица.
Приберете в хладилника за 20 минути, докато направите пълнежа.
 На водна баня в купа, сложете шоколада като го натрошите на парчета, за да се разтопи. Бъркайте и след като се разтопи, оставете настрани.
 В купа сложете крема сиренето.
С помощта на миксер разбийте сиренето на пухкав крем, сложете и 200 гр захар.
 Разбъркайте добре.
Сипете бавно разтопеният шоколад и бийте на ниска степен.
 След като се хомогенезира, добавяйте едно по едно яйцата.
Разбърквайте след всяко едно от тях добре.
Добавете ванилията.
 Добавете заквасената сметана и разбъркайте.
Сместа е готова, извадете тавичката от хладилника и изсипете сместа вътре.
 Включете фурната на 180 С, сложете тавичката на средно ниво във фурната и печете 50-55 минути.
 Чийзкейкът е готов, когато центъра му е още леко течен при разклащане.
 Извадете и оставете да се охлади на стайна температура около 1 час.
 След това приберете в хладилника и охладете поне 4-6 часа, но най-добре за 1 нощ АКО УСТОИТЕ :).

ПИТА ИВАНА



ПРОДУКТИ

 2- яйца .....единият жълтък отделяме за намазване
1 ч.ч.(250гр.)- кисело мляко
 1 кубче- прясна мая или 2 пак. суха
250 мл - прясно мляко
 1с.л. -сол
 2с.л. -захар
 5 с.л. зехтин или олио
около 1,100. брашно за меко тесто маково семе или сусам за поръсване маргарин за намазване на тавата (може и олио или разтопена мас)



Приготвяне
 Омесих тестото в машината да е меко и гладко.
 НАПРАВО ОФОРМИХ!
 В намаслена тава с маргарин наредих тестото.
 Вижте ТУК оформянето на борда само ,че тази са на три реда охлювите.
В средата сплетох плитка и завих на охлюв
 Оставих да втаса ,завито с кърпа във фурната на 50 градуса ,намазах с жълтък с 1с.л.зехтин и 1с.л.-прясно мляко поръсих в средата със сусам и изпекох на 180 градуса.


ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ


Това ми дойде от вътре да го направя нещо по различно и много ,много вкусно. Дано да ви хареса и на вас.


Продуктите са според количеството което ще правите.

ПРОДУКТИ
 картофи полусварени
 сирене
 кашкавал
 заквасена сметана
бекон
червена чушка
 зехтин
чер пипер,
 копър

 Приготвяне
Картофите обелих и сварих до полуготовност .
 Разрязах на две и издълбах всяка половинка.
Напълних със сирене ,после по 1 ч.л. сметана ,парче кашкавал и чушка.
 Затворих двете половини и увих в бекон.
 Така се процедира с всичките картофи.
 Сложих в тавичка,полях отгоре с малко зехтин.
 Сложих във фурната да се запече.
 Когато са готови настъргах кашкавал отгоре и пак запекох за малко да се разтопи кашкавала. Гарнирах с майонеза и сладко кисел сос.

БЮРЕК В ГЮВЕЧЕ

Когато видях тази рецепта при Елиза Стоянова ме грабна от първият момент. Много сполучлив бюрек пробвайте. Предлагам ви оригиналната рецепта, аз така го направих и беше неописуемо вкусен. Ето и рецептата в оригинал в блога и




Това е един много хубав пухкав бюрек от рода "разчисти хладилника" Продуктите са примерни грамажи:) може да сложите всичко което искате и обичате .





 Продукти за 3 гювечета: 
 7 кори за баница
100 гр бекон или шунка
100 гр.сирене
100 гр кашкавал
 2 яйца
2-3 лъж. кисело мляко
100 гр топено сирене
олио за намазване на гювечетата

 Начин на приготвяне: 
 Намажете гювечетата с олио и сложете по две кори които да висят отвън. Другата кора разкъсайте и я разпределете в трите гювечета на дъното. Разбийте яйцата със киселото мляко и натрошете сиренето. Сложете от сместа по 1-2 лъж. във всякоНарежете бекона или шунката наредете я върху сместа, след това топеното сирене и кашкавала. Най отгоре разпределете останалата яйчена смес. Завийте всичко със стърчащите краища от корите. Намажете с малко вода и олио и печете в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване около 25-30 мин.


петък, 29 юни 2012 г.

НА ГОСТИ МИ Е СКЪП ПРИЯТЕЛ!

ИВАНА, и нейният страхотен блог С нож и вилица в ръка
 Когато влезнеш в Блога и можеш да се насладиш на кулинарните и умения и гостоприемството и.
Ето и нейните предложения.


 .•°`♥✿⊱╮ ❤♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 С удоволствие ще споделя няколко рецепти в чудесния ти блог с невероятно вкусни ястия и красиви пити !

 Талятели с лимонов сос



Продукти за 2 порции:
талятели 200 гр. ,
 1 с.л. брашно ,
няколко листа салвия ,
1 лимон ,
1 кафяна чашка зеленчуков бульон ,
 1 кафяна чашка прясно мляко ,
 1 жълтък ,
 2 с.л. сметана (заквасена) ,
 сол ,
зехтин

 В голям тиган загрейте зехтина и пуснете в него листенцата салвия да се запържат за 3-4 мин. и овкусят олиото . Извадете ги и запържете брашното . Добавете млякото и бульона като бъркате непрекъснато до сгъстяване на соса . Добавете 3-4 ч. л. лимонов сок и настърганата кора на половин лимон. В купичка разбъркайте добре жълтъка със сметаната . Добавете го в соса и веднага изключете котлона , но оставете съда върху него като бъркате още 3-4 мин. Посолете . Сварете талятелите в подсолена вода според указанията на опаковката . Прецедете . С помощтта на вилица навийте на гнездо като при поставянето в чинияте изтеглете леко . Полейте с топлия сос и поднесете веднага . Да ви е сладко !


 Пъстърва с червен лук ,розмарин и майорана.


Продукти за 1 порция :
 1 пъстърва около 300 гр. ,
 листа пресен розмарин и майорана ,
 чер пипер ,
сол ,
зехтин ,
 1 к. ч. бяло сухо вино ,
 1 к.ч. зеленчуков бульон ,
 глава червен лук ,
 2 ч. л. захар ,
 20 мл. оцет

 Почистете рибата и направете няколко разреза с остър нож от едната и страна . Нарежете лука на големи парчета и го сложете в тиган със загрято олио . Добавете захарта и оцета и пържете за около 5 мин. или докато лука омекне . Отстранете от огъня . В голям тиган (за да съберете рибата) налейте олио .Добавете листенцата розмарин и майорана .Запържете за 1 мин. Сложете рибата и веднага я полейте с виното . Изчакайте 1-2 мин. да се изпари алкохола налейте бульона , посолете , добавете зърна чер пипер и захлупете съда . Задушавайте ястието 15 мин. като от време на време отваряйте и поливайте рибата със соса . Когато е готова я извадете внимателно .Поставете в голяма чиния и гарнирайте с червения лук, който от захарта и оцета има леко сладко -кисел вкус .


 Чийзкейк с вафли




15-16 вафли ,
500 гр. сирене ''Филаделфия'',
100 гр. захар ,
1 ванилия ,
щипка сол.
 1 ч.л. лимонов сок ,
 1 яйце .

 Наредете вафлите плътно вафлите в тавичка . Разбийте с миксер сиренето като прибавяте малко по малко захарта .Добавете ванилията , щипката сол и лимоновия сок . Разбийте хубаво яйцето и го добавете към крема . Залейте вафлите със сместа . Печете на 160 гр. за 25 мин. Когато чийзкейка изстине го сложете за 5-6 часа в хладилник . Нарежете на квадрати ,украсете с плодове по ваш избор и ....да ви е сладко !

 Това беше от мен ,а аз ти благодаря отново ,Зиче за поканата и оставам твоя вярна приятелка :* ! Чаоооо !

 .•°`♥✿⊱╮ ❤♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 Аз също ти благодаря Ивана за страхотните вкусотии направени за  гостуването!

вторник, 26 юни 2012 г.

Шекерпаре





Рецептата видях от тук публикувана от Doriana Malinova 
Много бързи и вкусни станаха.

 

Ето и оригиналната рецепта

 ПРОДУКТИ 
2 яйца
 4 ч.ч. брашно
 10 г бакпулвер
 250 г маргарин
 1 жълтък
 20 г бадеми (аз сложих сухи череши защото нямах никакви ядки)

 За сиропа:
 3 1/2 ч.ч. вода
3 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. лимонов сок
Време за приготвяне: 30 минути

 

ПРИГОТВЯНЕ
 Най-напред се приготвя сиропът и се оставя да изстине.
 В дълбок съд се разбиват яйцата (2 бр), прибавя се предварително разтопеният и охладен маргарин (250 г), пресятото брашно (4 ч.ч.) и бакпулвера (10 г).
 Омесва се меко тесто, от което се оформят топчета с големина на орех.
Топчетата се нареждат в плитка, намазнена тава, като леко се притискат, за да придобият по-плоска форма.
 Отгоре се намазват с разбития жълтък и върху всяка сладка се забожда по един бадем.
 Пекат се около 25 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
 Изваждат се и горещи се заливат със студен сироп, покриват се с кърпа и се оставят да престоят 5-10 минути.

 





Сега разбирам че горната рецепта не е оригинала и за това ви пиша и оригиналната рецепта която е със грис.
Взаимствана от тук

Необходими Продукти

яйца - 1 брой
пудра захар - 1 ч.ч.
краве масло - 125 г
брашно - 2 ч.ч.
грис - 1/2 ч.ч.
ванилия - 2 ч.л.
бакпулвер - 2 ч.л.
лешници - може и орехи или др. ядки

ЗА СИРОПА
вода - 3 ч.ч.
захар - 3 ч.ч.
лимони - сокът на 1/2 лимон
Приготвяне на Шекерпаре

Разбъркайте хубаво яйцето с пудрата захар и маслото, докато се получи гладка смес.
Добавете последователно гриса, пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.

От полученото тесто оформете малки топчета и ги подреждайте в подмазнена тава.
Върху всяко тестяно топче сложете по парче ядка по избор.
Сложете ги да се изпекат в загряна на 150 градуса фурна за около 45 минути.

Пригответе сиропа като кипнете захарта и водата за 15 минути и накрая разбъркате с лимоновия сок.
Готовия сироп охладете много добре. С него залейте изпечените още горещи топки.
Оставете Шекерпаре за няколко часа преди да поднесете.

неделя, 24 юни 2012 г.

Вкусни пържоли от свински врат с мед и мента

Тъй като съм си садила мента на терасата и сега навсякъде я пробвам какво ще се получи.
Така и със пържолките стана .
Слагах каквото ми попадна в полизрението и със сигурност мога да кажа ,че това са най вкусните вратни пържоли които сме яли.
Три дни искаха само това да правя и не им втръснаха.
 Даже опитах и с ребърца единият път и те станаха супер.
Горещо ви препоръчвам опитайте невероятно вкусно е.

 

Ето и рецептата
ПРОДУКТИ
Свински вратни пържоли, моите бяха с кокал
сол
чер пипер
 мед по 1к.л. на всяка пържола
соев сос
 по малко кимион
зехтин
 магданоз
мента прясна -по стрък на пържола
 2 стръка пресен кромид (за 5-6 пържоли примерно,да не е много кромида)

 


Приготвяне
Месото се осолява и се поръсва с чер пипер и кимион.
 Сложих в йена глас тавичка като на дъното полях малко зехтин.
Когато ги наредих всичките с лъжичка намазах с меда.(ако са по големи пържолите може и супена лъжица мед да поемат)
 Поръсих със соевият сос.
 Нарязах кромида и магданоза и на всяка пържола сложих по стрък мента.
Полях със зехтин отгоре. 

 

Сложих капака на йена глас тавичката и сложих на силна фурна докато заври.
 После намалих на 160 градуса само да къкри,за около час.
 Това е много важно, да се пече на слаб огън, става много вкусно и крехко.

 

Единият път ги правих даже и на тиган с капак на котлона.
 Пак така като завря и намалих котлона на едно, за един час.
 Ребърцата по същият начин се правят и те, стават невероятни.



Това са ребрата но в суров вид ,че готови не успях да снимам , защото виеха като кучета до фурната докато ги изпека.35hahaha

Вече за гости, ако искам да ги впечатля ,знам какво ще им поднеса , защото със сигурност ще им хареса.
МЕНТАТА ИМ ПРИДАВА НЕВЕРОЯТЕН АРОМАТ .

сряда, 20 юни 2012 г.

ТУТМАНИК







Направих три тутманика днес.chefbowuu
 Двата за болницата ,дъщеря ми да черпи колежките си ,че ми пратили подарък ключодържател с надпис zi4e.
Черпихме за рожденият ден но си заслужиха и тутманика за прекрасния  подарък.bouquet
 Другият  за една жена която ми помогна тези дни за едни изследвания.
А третият тутманик за нас естествено ,защото докато пекох двата,домашните любимци  обикаляха като котараци около тях и едвам ги опазих.hahaha35
 Та така и рецептата дойде сама, и съм забелязала ,че като слагам каквото ми дойде на ум в момента, рецептите стават винаги страхотни.

 

Ето рецептата за един тутманик.

 ПРОДУКТИ 
 3-яйца ,единият жълтък отделяме за намазване
1/2 кофичка - кисело мляко
 125мл.- вода
 1/2 кубче - мая или 1пакет -суха
 1ч.л.- сол
3с.л. - захар
3с.л.- зехтин или олио
 1щипка -сода бикарбонат
 1 с.л.- оцет
около 1.200кг. -брашно за средно меко тесто
 сирене за ръсене
 мас за мазане на пластовете.

 

 Приготвяне 
 Омесих тестото в машината да е средно меко и гладко.
 НАПРАВО ОФОРМИХ!
 Разделих тестото на три топки.
 С длан разтелих първата на правоъгълник .
Намазах обилно с мас която е размекната.
 Поръсих сирене.
Разтелих втората и сложих отгоре ,намазах пак обилно с мас и натроших сирене.
 По същият начин направих и третата топка.
 Нарязах правоъгълника на късата страна на 7 ивици. Намазах тавата с мас.
 Всяка ивица я усуках и завързах възел.
 Така сложих всички в тавата и покрих с кърпа.
 Фурната включих на 50 градуса и сложих тавата да втаса тестото.
 Когато удвои обема си,намазах с жълтък ,малко зехтин и малко прясно мляко.
Пекох на 180 градуса.

 

Вторият тутманик тестото разделих пак на три процедирах по същият начин както съм описала по горе.
 Не го нарязах а усуках на фитил и сложих като завих на охлюв в намаслена тава.
Оставих да втаса и намазах с жълтъка ,зехтина ,прясното мляко.
 Пекох на 180 градуса. 

 




неделя, 17 юни 2012 г.

КЕКС И МЪФИНИ С АРОМАТ НА КАРАМФИЛ





ПРОДУКТИ:
 1 кофичка- кисело мляко
 1 ч.ч.- захар
1 ч.ч.-олио
 1 яйце смесват се
 1 ч.л -сода бикарбонат
 2 -3- карамфила счукани малко -канела
2 с.л.-какао
2 ч.ч.-брашно тези също се смесват заедно

 



ПРИГОТВЯНЕ:
 Двете суха и мокра съставка се смесват заедно.
 Бърка се хубаво да се оеднакви сместа.
Сипваме в намазана тава , поръсена с брашно.
Наръсих с орехи.
Печем на 180-200 градуса.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...