Последователи

вторник, 19 март 2013 г.

Чатал татлъсъ



В къщи всички обожават сиропираните неща.Когато я видях тази рецепта запретнах ръкави и ето резултата
БОЖЕСТВЕНИ СА ЧАТАЛ ТАТЛЪСЪТАТА!
Стават много бързо и не изискват специални кулинарни умения за да се направят.
Рецептата е взаимствана от тук
Насладете се и вие


продукти
1/3 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. олио
1 бр. яйце
10 г бакпулвер
ванилия
щипка сол
брашно колкото поеме за меко тесто
олио за пържене

За сиропа:
3 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
ванилия

Приготвяне
Приготвя се сиропа и се оставя да се охлади напълно.
От продуктите за тестото се замесва меко тесто, което се разделя на две. Всяка топка се разточва на тънък лист и се нарязва на ленти с ширина 1 см.
В началото на всяка лента се поставя вилица в легнало положение и около нея се навива тестената лента с въртеливи движения на вилицата.



В повече сгорещена мазнина внимателно чрез избутване се слагат навитите ленти да се пържат.
Пържат се на не много силен огън до златисто, изваждат се и веднага се слагат в студения сироп.
Лентите не трябва да са много дълги, за да не останат сурови вътре.










29 коментара:

  1. Зиче, умирам си за турски сладкиши... И виж какво показваш, направо не мога да му се нагледам...
    Наумила съм за някога и шекерпаре, ама всичко наведнъж не може...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, и в къщи сме така а на сиропираните никой не отказва.:)
      Шекерпаре и аз обожавам и няма да съжаляваш ,А ТАЗИ РЕЦЕПТА СТАВА МНОГО БЪРЗО!
      Прекрасна да е вечерна ти!

      Изтриване
  2. Прелестни са-просто нямам думи-разкошотия....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са хубави живе и изчезнаха за нула време ,чак не можах да им се порадвам.:)
      Прегръдки за теб и за бабина принцеска!

      Изтриване
  3. Прелест Здравче.Как да не се усмихне човек при тази вкусна гледка.На сиропиранки вкусотии никога не мога да се наситя.Бих излапала цялата чинийка без да ми дреме за талията.Хубава вечер ти желая Здравче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Танче, станаха наистина чудесни!
      Прекрасна вечер и на теб мила!

      Изтриване
  4. Да се насладя, ама само с гледане няма да мога. Страхотни са, Зиче! Просто неустоими...
    Прегръдки и хубава вечер, мила! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, направи ги и наистина ще се насладиш мила, толкова са вкусни!
      Прегръдки и от мен миличка!

      Изтриване
  5. Зиче, не се издържа на тези снимки-уникално вкусно изглежда и аз много обичам сиропирани сладкиши!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марианче, то и не за издържане само като ги видиш такива едни сиропирани и мекички.
      Поздрави най сърдечни и от мен!

      Изтриване
  6. Здравче, просто се накапах! Страхотни са станали и задължително ще ги пробвам. Рецептата много ми допадна, вече знам какво ще правя през почивните дни.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена прави и се похвали.Наистина ще ви допаднат, защото са много сполучливи и безумно вкусни!
      Прекрасна вечер !

      Изтриване
  7. За съжаление мога само виртуално да им се насладя, но изглеждат /пък и са !/страхотно!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тиле!
      Прегръдки и от мен и честита първа пролет!

      Изтриване
  8. И у дома обожаваме такива сочни десерти. Изглеждат неустоими и приканват да опиташ :)). Записвам си за проба. Благодаря за рецептата Здравче.
    Поздрави и усмихната сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дианче!
      Честита първа пролет!

      Изтриване
  9. Отговори
    1. Наистина са прекрасни MAZES!
      Честита пролет от мен!

      Изтриване
  10. Заинтригувана съм, Зиче!
    На вкус имат ли общо с тулумбите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели почти като толумбичките даже ако не виждаш какво ядеш ще си кажеш че това е толумбичка.Няма да се занимаваш със трудоемкото парено тесто. Ситурна съм че ако се шприцова няма и на вид да има разлика от толумбичките.

      Изтриване
    2. Мерси, Зиче! Ще пробвам :)

      Изтриване
  11. Ох, Зиче, преди време ги срещах някъде, дори не знам дали рецептата е същата, обаче тези тук изглеждат фантастично! Ще ги направя по твоята рецепта. Страхотни снимки! Честита Първа Пролет, Зиче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенце, аз не съм срещала друга рецепта да ти кажа тъй че направи тази ,че е изпитана.Много е хубава наистина!
      Честита първа пролет и на тебе миличка!
      Прегръдки!

      Изтриване
  12. Ах каква приятна сладост! Турците знаят как да ги въртят десертите! Прекрасни си ги направила :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лучия турските сиропирани рецепти са уникални винаги.
      Благодаря ,че намина!

      Изтриване
  13. Зиче, бих искала все пак да попитам относно рецептата:
    - приблизително колко количество брашно отива?-например 2 чаени чаши стига ли?
    -какво е времето за пържене на страна и на какъв огън, за да не останат отвътре сурови?
    -ако някой е правил вариант с печене - за колко минути стават готови?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За меко тесто като си пипнеш мекото на ухото такова да е тестото. Около защото никога не може за тесто да се даде точна мярка поради различната гъстота на продуктите.
      На не много силен огън.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...