Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 24 септември 2013 г.

МАРИНОВАНИ ПЕЧЕНИ ЧУШКИ С МОРКОВИ






Продължавам със зимнината.
Това са чушките които ме грабнаха отново от блога на Маргарита Димитрова.
Марго ,при теб е истинска енциклопедия мила ,БЛАГОДАРЯ!





Та ето ги чушките по нейната рецепта.

ПРОДУКТИ:
10 кг добре узрели месести червени чушки
няколко моркова
чесън
целина
магданоз
75- 80 г сол
150 г захар
1 и 1/ 2 ч. ч. олио
1 непълна ч. ч. оцет
сокът от чушките, който се отделя след тяхното печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките се почистват от семенната част и се изпичат добре. Завръзват се в найлонова торбичка и се оставят така до тяхното охлаждане толкова, че да могат да се белят. Вече готови те се нареждат в голям съд. Морковите се почистват , нарязват на кръгчета и се слагат при тях. Нарязаните чесън, целина и магданоз- също. Добавят се овкусителите и пиперковия сок и всичко това се разбърква добре.
Оставят се да престоят така в продължение на 2 часа.
Разбъркват се 3- 4 пъти до пълното овкусяване на зеленчуците.
Чушките се редят плътно в буркани и се доливат с ароматния сос, който остава в съда.

Стерилизират се само 5 минути за затваряне на капачката.


Могат да се приготвят и без моркови, това решете вие.

1 коментар: