Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 16 декември 2013 г.

ПАНДИШПАНОВ КЕЙК и как да запазим грозде през зимата




Рецептата е на Марияна Стоева
Хареса ми на вид и реших да го направя.
Благодаря Мариянче, беше с8трахотен!



Продукти:

6-7-яйца,
1 1/2ч.ч.- захар,
2ч.ч.-брашно,
3 с.л.-олио,
4 с.л. -вода(може и газирана),
1-2 -ванилии,
какао за оцветяване,
пожелание ядки.



Приготвяне:

В дълбоки купи разделяме жълтъците и белтъците.
Към белтъците прибавяме 1/2ч.ч. захар постепенно, докато се разбият на твърд сняг (като обърнеш купата да не падне нищо, тогава са готови). В другата купа разбиваме жълтъците с 1ч.ч. захар, да стане пухкава смес.
Към жълтъците прибавяме 3 с.лъж.олио, 4 суп.лъж.вода(постепенно), ванилията и добавяме белтъчния сняг.
Бърка се с дървена лъжица.
Прибавяме и пресятото брашно.
Поставя се в предварително загрята фурна.
Пече се на 180 градуса, първо отдолу, после отгоре и отдолу.
Глазурата е със разтопен шоколад  а вътре парчета шоколад.
Поръсих със смлени фъстъци.
Важно: Майсторлъка е правилно да изпълнявате приготвянето, за да не "падне"сместа.Ако всичко е добре изпълнено не се слага бакпулвер.



******************************************************



И да покажа един трик за запазване на чепки грозде за зимата. Издържа цяла зима така.
Чепката се реже заедно от салкъма да стане на буквата Т така че от двата края на салкъма се слагат картофи като се забиват до средата.
Закачат се на хладно и тъмно място ,изба е най добре.
При мен е на остъклена тераса ,защото в избата ми е топло заради парното.




1000 ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ДНЕС!!!
БЛАГОДАРЯ НА  ВСИЧКИ МОИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И ЧИТАТЕЛИ,БЕЗ ВАС НЯМАШЕ ДА СЕ СПРАВЯ!


4 коментара:

  1. Зиче, голяма си работа! Ама защо не ми показа този гроздов трик преди 2 месеца? Сега ще се ядосвам до другата есен. Благодаря, обезателно ще запомня и кекса, и гроздето с картофи;) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Вече ще си знаем за следващата есен,а кекс може по всяко време да си направим.В курса започнахме точно с пандишпановите блатове и платки.И е без набухватели-белтъка върши тази работа.
    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. kartofite trqbva li periodichno da si smenqme ili izdarjat cql zimen sezon s tqh ? sujalqvam za latinicata nqmam instalirana kirilica na laptopa

    ОтговорИзтриване