Последователи

петък, 27 декември 2013 г.

ХЛЯБ "СНЕЖКО"



СНЕЖКО ,защото брашното е много бяло и го правих когато  заваля първият сняг за тази зима.Party3535
Името го измисли половинчо . Wink Party bowuubowuubowuu

Започвам със хляба отново защото в къщи през зимата купешки хляб не искат да ядат. Започнах с експериментите отново да видим до къде ще го докарам.3535
за сега успешно...Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green



ПРОДУКТИ
500мл.-вода
4с.л.-кисело мляко
1 яйце
1ч.л.-сол
3ч.л.-захар
1 суха -мая 7гр.
брашно около килограм




Всичко омесваме на меко тесто.
Правя го на топка и слагам в малка тавичка която е намаслена и набрашнена .
Отгоре поръсвам с брашно да побелее и завивам с кърпа.
Слагам във фурната на 50 градуса да втасва докато удвои обема си.
Пека на 180-190 градуса до готовност.
Когато чукнеш с пръст по кората трябва да кънти ,това значи ,че е готов.Аз даже го оставям още 5 минутки да се пече и го вадя веднага от тавата на скара за да не се задушава ,а да стои с хрупкава коричка.

4 коментара:

  1. Ех, че пухкав Снежко! Страхотен е, Зиче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. При тебе няма неуспешно,Зиче....
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Честито Рождество Христов, Зиче!
    Сърдечни пожелания за здраве, мир и любов, радост и благоденствие, много щастие и сбъднати мечти.
    Чудесни и майсторски печива, както винаги при теб!
    Светли, усмихнати и благословени празници!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...