Последователи

четвъртък, 5 декември 2013 г.

ХАЙВЕР ОТ ГРИС и предложения за Никулден!




ПРОДУКТИ
1 ч.ч. грис,
3 ч.ч. студена вода,
1 к.л. -сол,
3 - жълтъка,
1 ч.ч. -олио или 1 бр.майонеза,
лимонов сок на вкус,
1 бр. -кромид лук  (червен сложих)настърган на ситно ренде


Приготвяне
Гриста се залива с водата.
Прибавя се солта и се бърка непрекъснато на огъня докато се сгъсти, като качамак.
Оставя се да изстине напълно.
Изсипва се в дълбока купа и се счуква 1 яйце и после малко олио /или майонеза / и пак яйце.
Така докато се счукат всички яйца и се оставят 50 гр. олио.
Добавя се лимоновия сок.
Настърганата глава лук се прибавя към гриста (слагайте по малко лука и опитвайте на вкус колко да сложите)заедно с останалото олио (или майонезата).
Разбърква се добре и се оставя в хладилник.
Понася се с резени лимон може и маслинки ...всеки по желание да си гарнира хайвера.





В къщи много се хареса и за утре ще е страхотно допълнение към трапезата която ще е ...


пълнен шаран,



пирог,



питка ,



за десерт крем карамел в тава... .




Ето ТУКА рецептите за приготвянето им ,за хората които желаят да направят същото.

Рецептата за хайвера я видях от ФБ на Galq Makaveeva
Галя благодаря за прекрасната рецепта!

3 коментара:

  1. Зиче, преди няколко дни си мислех за този хайвер и понеже съм забравила рецептата, си казах ''само Зичето ще си спомни за нея'' :) и ти сега ми цъфваш с хайверчето:)! Благодаря ти, аморе!
    Още утре ще го направя!
    Прегръдки и хубав утрешен празник!

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам грис хайвер, но по-често го правя с купена майонеза. С удоволствие ще си взема от твоят, ако може едно бурканче:). Зиче, Честит Никулден на цялото ви семейство! Менюто и тази година ще е много вкусно и красиво! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Честит празник!Ннеустоими предложения!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...