Последователи

вторник, 21 януари 2014 г.

Свински ребра с мед и мента



*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•` ¤ Ето и рецептата


ПРОДУКТИ
парче свински ребра
сол
чер пипер
мед
соев сос
по малко кимион
зехтин
магданоз
мента прясна
2 стръка пресен кромид








Приготвяне
Месото се осолява и се поръсва с чер пипер и кимион.
Сложих в йена глас тавичка като на дъното полях малко зехтин.
С лъжичка намазах с меда (за това парче около 3 с.л.).
Поръсих със соевият сос.
Нарязах кромида и магданоза и сложих няколко стръка мента.
Полях със зехтин отгоре.
Сложих капака на йена глас тавичката и сложих на силна фурна докато заври.
После намалих на 160 градуса само да къкри за около час.
Това е много важно да се пече на слаб огън, става много вкусно и крехко.
Припечете до лек загар*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
                                                                   (¸.•´ (¸.•` ¤ 

2 коментара:

  1. Здравче, изглежда много сочно месцето около ребърцата, а и тази апетитна коричка.....отмъквам малко за обяд! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох че вкусно! Здравче, къде намери тази прясна мента? :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...