Последователи

петък, 24 януари 2014 г.

Воденички с БУЛГУР







ПРОДУКТИ
1 пакет - воденички
1 чаша - булгур
1 - морков на ситно
1 - кромид на ситно
1 - чушка на ситно
1/2 пакетче масло и малко олио
сол ,
чер пипер
магданоз на ситно

ПРИГОТВЯНЕ
*Воденичките измих хубаво и сварих във вода със солчица.
*В голям тиган (от тези с капака)в маслото и олиото сложих кромида,моркова и оставих под капак за 3-4 мин да се задушат.
*Прибавих измитият булгур и подправките ...хубаво разбърках .
*Налях от бульона в който са врели воденичките според ориза 1 чаша ориз -2чаши бульон.
*Ние го обичаме по разварен та прибавих повечко бульон.
*Захлупих с капака тигана докато заври и намалих на 3 котлона да къкри около 7-8 минути.
*Изключих котлона и оставих захлупено , докато си поеме булгура .

2 коментара:

  1. Супер оризец, аморе...много обичам такъв на фурна, ама пусто Роберто го яде полусуров, та рядко правя. А воденички и тук има, наскоро видях в един магазин. Ако си купя ще си спомня за рецептата ти!
    Чао, мила и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. От както опитах турската кухня както и арабската ми останаха слабост.Може да приготвят съвсем обикновен ориз с воденички както и ние често си правим , но слагайки от техните невероятни подправки,които придават един магически аромат става коренно различно и много приятно за небцето.Благодаря за тази рецепта изглежда много вкусно и идващите почивни дни когато имам по свободно време ще го приготвя задължително, а вие не спирайте да ни предлагате ястия, може и десерт да ни предложите към ориза.Интересно е че слагаме хем масло хем и малко олио.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...