Последователи

събота, 1 февруари 2014 г.

Свинско с печени чушки по македонски



Това е рецепта от едно списание от 2005година .Казва се "Вкусотии в чинии".
За първи път го видях когато колежката ми Дари ,донесе един наръч такива списания и ми каза хайде чети и прави.:)
Рецептата е дадена от Людмила Антова.
Избрах си две ястия за тази седмица и ето едното ви го предлагам сега.








1/2 кг.-свинско месо от бут
2-3глави -кромид
700гр.-чушки капия
400гр-мариновани -гъби аз сложих от фризера
3-4 моркова
олио
червен пипер
сол
магданоз




Приготвяне
Месото се измива и се нарязва на кубчета.
Запържва се в нагорещена мазнина.
Отделно се нарязват на ситно лукът,морковите и се добавят към месото.
Ястието се поръсва с 1с.л.-червен пипер.
Долива се една ч.ч. вода и се задушава до полуомекване на месото.
Чушките се опичат и почистват от кожата,семето и дръжките.
Нарязах на парчета
В  отделен съд се нарязват гъбите.
Всички продукти се смесват и се задушават още 10-15 мин.
Накрая ястието се поръсва с магданоз.


Много апетитно и вкусно стана ,пробвайте!

3 коментара:

  1. Зиче, а какво е мнението ти? Изглежда много вкусно, но ми се иска да чуя и тежката ти дума. :)
    Поздрави сърдечни от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери на мен много ми хареса сега като дойдат домашните любимци да видим какво ще кажат но към сигурна ,че и на тях ще им хареса.
      Целувки !

      Изтриване
  2. Такива списания и при мен се помотват! Има много интересни рецепти!
    С тези продукти не може да не е вкусно!
    Приятна седмица, Здравче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...