Последователи

понеделник, 10 февруари 2014 г.

Тирамису с крема сирене




Все отлагах да го направя това Тирамису ,защото в моята кухня не използвам толкова скъпи продукти за ядене .
ВЯРНО, ПОНЯКОГА ТРЯБВА И ДА СЕ ПОГЛЕЗИМ НО ...не и с толкова скъпи глезотии които ще издържат един час както стана и с това Тирамису.
Отидох отново да купя Мастарпоне, но като видях пак цената му и се обърнах, взех си 4бр. крема сирене и това е ...не ,че и те не са евтини...
Не съм скъперник ,но това са излишни разточителства на пари за един з****к...извинете ме!
Та който иска оригинала,ето го долу написан ,а моето Терамису със сигурност не беше по лошо от него.
Мили мои читатели и последователи, вие си преценете струва ли си???
Направих я в йена тавичка но ето ви оригиналната рецепта  в чаши.
Рецептата случайно избрах от нета ето от ТУК и е много добра ,много!



Продукти:
400 г. Маскарпоне /аз сложих 4 пакетчета крема сирене по 125гр./
4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
100 г. пудра захар
2 с. л. коняк (амарето, ром или марсала)
250 мл. силно кафе еспресо
1 опаковка бишкоти "Savoiardi"
2 ч.л. . натурално какао

Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват с пудра захар докато не увеличат обема си 3-4 пъти.
Прибавя се Маскарпонето /аз крема сиренето/и се размесва внимателно с дървена лъжица.
Белтъците се разбиват на твърд сняг.
Добавят се при Маскарпонето внимателно и се разбъркват.
В свареното кафе се прибавят 2 с. л. коняк (амарето или ром).
Бишкотите се потапят една по една в кафеената смес и се нареждат една до друга.
Отгоре се поставя един слой крем. Отгоре отново потопените бишкоти, крем. Най - горният слой трябва да бъде крем.
Така наредените бишкоти се поставят в хладилника да престоят една нощ.
Преди сервирането се поръсват с какао /аз и счукани орехи/ .
Нареждат се бишкотите в чаша, настъргва се малко черен шоколад, отгоре крем и в хладилника за една нощ.



Бележки:
Ако тирамисуто може да се реже с нож, значи това не е тирамису. Тирамису се слага само с лъжица. Като правило, престояло една нощ е по вкусно.

11 коментара:

  1. Напълно съм съгласна за маскарпонето.Последният случай,в който се разколебах да го взема беше по повод чийзкейк.С крема сирене също стана така вкусен и неустоим.
    За глезотийка или повод съм съгласна да се спазва традицията тирамису - маскарпоне и прочие,но делничен десерт без претенциозни дегустатори спокойно може да се отклони от парадигмата.
    Изглежда много хубаво твоето тирамису!Трябва да се пробва,благодаря за споделянето. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно ти се е получило, Зиче - с или без маскарпоне, пак изглежда апетитно! :)
    Хвърлила съм му мерника отдавна, ама това маскарпоне и мен малко ме разколебава - ту се навивам да пробвам, ту някой се намира да ме разколебае. :)

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Зиче, браво! Ето един човек като мен... Определено съм противник на скъпите чужди продутки, които ни пробутват, стават много модерни сред домакините, а реалните им цени, в техните си държави, далеч не са така фрапантни... не че не използвам понякога, но все пак предпочитам да избера нашето си...
    И аз смятам, че може да си ползваме наши продукти без да пострада от това приготвеното. Твоят десерт го доказва! :)
    А ако искаш и още един вариант на крема сирене, Илианка сподели как да си го направим в домашна обстановка. ;)
    Поздрави, Зиче, благодаря ти за тази публикация!

    ОтговорИзтриване
  4. Зиче, чудесно е Тирамисуто, често крема сиренето е добър заместител на Маскарпонето в сладкиши. Досега каквото съм правила с крема сирене се е харесвало в къщи. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно , само не разбрах колко е какаото ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пише 2 ч. това 2 чаши ли е и ако е какви чаши и варено ли е или на прах , извинете но не разбрах наистина .

      Изтриване
    2. Ми то е неопределено като количество за поръсване е какаото ! Има линк към източника на рецептата аз в чаша не съм слагала вижда се че е в тавичка!

      Изтриване
  6. Ей това пак не го разбрах - " Нареждат се бишкотите в чаша, настъргва се малко черен шоколад, отгоре крем и в хладилника за една нощ. " моля да ми се обясни какво точно значи ? Готовото тирамису ясно слагаме го в хладилник поръсено с какао и ядки пожелание , ами това с чашите ...???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С чашите е пак същото,готовото вече тирамису като се украси се слага в хладилник.

      Изтриване
  7. Това ми се струва много хубава идея, да замените маскaрпонето с крем сирене. Според мен, мое мнение, маскaрпонето е доста скъпо и не е по-вкусно от нешето крем сирене. При втория ми опит с тирамису не сложих никакви яйца и маскарпоне. Само накиснах много хубави италиански бишкоти в нескафе с малко Кахлуа и полсе в приготвен течен шоколад и със сладка бита сметана. Отгоре го поръсих с турско кафе. Стана невероятно хубаво, много по-бързо иИ леко. Беше най-хубавото, което бях опитвала!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...