Последователи

вторник, 11 февруари 2014 г.

Солен кейк с хляб



Напоследък все се натъквам на тази рецепта и снимката и как се прави тази вкусотия и като ми остана хляб доста реших да пробвам и аз.
Нещо не ми се получи да стоят прави филиите но пък беше много вкусно.

Рецептата е от ТУК
Ето и написана рецептата за по лесно на тези които са им бавни интернетите.





Ако имате останал хляб от няколко дена, можете да се възползвате от нашата рецепта и да зарадвате близките си с това изключително вкусно ястие.
Този солен кейк от хляб се приготвя от филийките на един нарязан хляб /13-15 филийки/,
2-3 домата в зависимост от големината,
шунка- за всяка филия по един резен,
около 200 грама кашкавал,
3-4 яйца, масло,
магданоз и
2 пресни чушки.


Първо намазвате филийките много тънко с масло и ги подреждате в кръг в подходяща тава.
Нарязвате доматите на шайби и между всяка филийка слагате по един резен шунка , парче домат и чушка./аз добавих и пушено сирене по едно парче на филийка/




След това разбивате с вилица яйцата и поливате равномерно вашия кейк. Настъргвате кашкавала на едро ренде и поръсвате обилно върху кейка.
Запичате го за около десетина минути в предварително загряна фурна на 170 градуса.
След като извадите готовия кейк, гарнирайте го с накъсан на едро пресен магданоз.
Този солен кейк може да се сервира като закуска, предястие или леко основно ястие.






6 коментара:

  1. Следващия път пробвайте да разбиете яйцата с 1 чаша прясно мляко и така залейте кейка. При мен така се получи по-добре.





    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ани, ще пробвам и по твоя начин!

      Изтриване
  2. Чудесна идея за един огромен сандвич! :)
    Поздрави, Зиче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бързо лесно и вкусно Геринце!
      Прегръдки!

      Изтриване
  3. Поредната вкусотия! Хубав ден ,миличка!

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно и лесно! И аз си харесах идеята, но още не ѝ е дошло времето! :)
    Поздрави, Здравче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...