Последователи

неделя, 16 март 2014 г.

Бабините колаци






Продукти за двойна доза за около 20-25 колака:

4бр.-яйца
2 кофичка- кисело мляко
2 к.л. - сода бикарбонат
1 ч.л. - сол
щипка захар
около 600гр-брашно зависи от гъстотата на млякото




Приготвяне:
В киселото мляко се сипва содата ,солта, захарта и се прибавя брашно като за гъст кекс ,и накрая се чукат яйцата.
Бърка се добре за да се получи гъстичко кексово тесто ако има нужда се прибавя още брашно.
Оставяме за 5-10мин. да постои.
Печем на не много силен ... предварително загрян сач,или тефлонов тиган в който са сипани няколко капки олио или се маже с тампон потопен в олио.
НЕ ги разстиламе като палачинката, а само изравняваме тестото с лъжицата.
Когато са готови от едната страна обръщаме да се изпекат и от другата.
Когато ги извадим се мажат веднага с масло за да попие в  колаците.



По желание сервирате  с мармалад,сладко,мед,а по автентичната рецепта, така чисти се консумират само с маслото.

2 коментара:

  1. След овесените ядки, които хапвах преди малко, това определено ми изглежда стократно по-вусно, Зиче. :)
    Прекрасни бабини колаци!
    Хубава вечер ти желая. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравче,чудесна и засищаща закуска!
    Спорна седмица!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...