Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 6 май 2014 г.

Кайзер пастърма и филе Елена





Пастърма



Филе Елена



Как се прави в домашни условия
Филе Елена и Пастърма





Взима се контрафиле....
Зарих го в морска сол....
Седи 24 часа.....
Извадих и измих.
После завих с кърпи и притиснах между две дъски с нещо тежко отгоре,за да се доизцеди и да се посплеска малко.....
Седи затиснато между 12-24 часа.....

За филе Елена
Разбърках си на сухо върху хартия или вестник подправки.....Чубрица,червен пипер,чер пипер.....
Овалях филетата,пробих с игла и конец и окачих да съхнат на студено на простора.

За Кайзер пастърма
Чубрица,червен пипер,чер пипер,чесън на прах, смлян чимен - той дава аромата на кайзер пастърмата
бяло вино
Всичко това се разбърква в подходящ съд, като към сместа се добавя постепенно бяло вино до получаване на еднородна смес с гъстота на боза и се мажат филетата.
Намазаното с подправката месо и пробито със здрав конец се закача да съхне на проветриво място




Когато са готови /аз не ги държах много да изсъхнат защото твърди не харесвам/ увих във опаковъчно фолио и сложих във фризера да си имам за цяло лято .

3 коментара:

  1. Ихаа, Здравче, за цяло лято.....какво количество си спретнала само, изумяваш ме! С пожелания за лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  2. Домашния хляб ми е ясен обаче мезетата с удоволствие бих пробвала!
    Поздрави ,Здравче!

    ОтговорИзтриване
  3. Записах си най подробно за филетата защото тези зима имам домашни и ще пробвам едното парче!!!Резултатите по късно!!!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...