Последователи

неделя, 13 юли 2014 г.

Пилешки дробчета,пилешки воденички с гъби,лук и кисели краставички




ПРОДУКТИ

500 гр .пилешки дробчета
100гр.-пилешки воденички предварително сварени
2 глави -лук
2бр. -кисели краставички
1-2- чушки
200гр.- гъби
2 -моркова
1 - домат
2-3- скилидки чесън
сол
чер пипер
малко червен пипер
връзка магданоз
40гр. масло
малко олио
1 к.ч.-бира
по желание - кашкавал за поръсване



ПРИГОТВЯНЕ
Измих дробчетата хубаво .
Воденичките сварих в херметик.
Нарязах лука на филии, чушките на колелца,моркова на колелца, гъбите на едро, краставичките на ивици ,обелих чесъна ,нарязах магданоза и настъргах домата.
В йена глас сложих дробчетата ,воденичките,и всички нарязани зеленчуци.
Хубаво обърках и полях малко олио и около 40гр. масло.
Сипах 1 к.ч.-бира сложих и подправките сол,чер пипер,червен пипер и обърках.
Пекох на 220градуса първо под капак и после махнах капака да се запече и да остане на мазнина.
Сервирах в чинии като поръсих с кашкавал.


4 коментара:

  1. Чудно обогатени пилешки дробчета. Воденичките не са ми от любимите и бих ги пропуснала,но дробчетата ще "украся" с кисели краставички.

    ОтговорИзтриване
  2. Нинче, воденичките като се сварят хубаво в херметика стават убийствени ,а тази комбинация стана страхотна.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудна комбинация-благодаря за идеята.
    Прегръдки,мила ми Зиче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...