Последователи

събота, 16 август 2014 г.

Пъстърва( скумрия ) на фурна



Рецептата е на моята приятелка Вили Конова и може да я намерите в блога и
Изненадите на Мери Попинз.
Вили, стана невероятна пъстървата и гостите ми много я харесаха.
Рецептата е уникална!

На снимката едната риба е скумрия, опитах и с нея същата рецепта ,стана и тя много вкусна .




Копирам я от блога ти защото не съм променяла нищо в нея.

4 големи пресни пъстърви/скумрия/ се почистват и посоляват.
Отлежават в хладилника няколко часа и после се измиват от излишната сол.

В блендера се смилат 3 лимона/ без кората/,
2 скилидки чесън,
китка магданоз
и няколко стръкчета копър.

Получената смес се посолява съвсем леко.
Всяка риба се нарязва на "баклавички", намазва се с подправката навсякъде, а в коремчето освен това се слага малко клонче розмарин  /може и без него ,ако не харесвате/и бучка масло.
Отгоре също се слагат малки парченца масло и се загръща всяка риба в отделно фолио.
Пече се 1 ч. на 200 градуса.
Последните 5-10 мин. се отвива да се препече.




1 коментар:

  1. Все се каня да сготвя скумрия и се чудя как, много ми хареса подсказката ти по рецептата на Вили!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...