Последователи

сряда, 6 август 2014 г.

Шницели от сварена царевица




Това е рецептата за хората обичащи царевица.Тъй като сварих повече царевица и останаха два кочана ,реших да опитам ,какво ще се получи ,ако ги направя на шницели.
Получи се нещо необичайно , леко но вкусно.Когато дъвчеш от шницела, започват в устата ти да пукат зърната на царевицата .

Ето какво сложих за две царевички и станаха 4 шницела. Вие ако искате повече количество ,само удвоявате продуктите.
На една средна царевица 1 яйце се пада.




Продукти
2бр. -средна царевица /ако е от големите 2 яйца/
1бр.-яйце
брашно но око да се получи лепкава смес.
сол на вкус ,чер пипер
олио за пържене


Приготвяне
Сварих царевицата./може да си купите и готова сварена/
С нож нарязах зърната в една купичка.
Прибавих яйцето,солта ,пипера,и брашното и разбърках /ако е нужно още брашно прибавяте или ако ви е гъсто прибавете водичка/
В тиган налях олиото и с лъжица гребвам от сместа и слагам да се пържи, като оформям във вид на шницел.
Така се пържи и от двете страни .
Това е...много лесно и бързо ястие ама да ви кажа с биричка е божествено мезе.

4 коментара:

  1. Зиче, ако знаеш откога съм им хвърлила око на тези шницели...а сега , след твоята рецепта и тези апетитни снимки, няма да отлагам. Благодаря за рецептата! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси ама някой ме е изпреварил със шницелите ли ха ха ха... не съм срещала рецепта за такава измишльотина . Хубави станаха и по моя начин ,пробвай! Прегръдки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...