Последователи

четвъртък, 9 октомври 2014 г.

Домашен хляб с дебела препечена коричка




ПРОДУКТИ за 1 хляб:

200 мл.- хладка вода
200мл. -прясно мляко
1 ч.л. -сол
1 ч.л.- захар
3 с.л.- олио
1 с.л.- оцет
1/2 кубче 21гр.- мая /или 1 пакетче суха по 7гр./
около 800 гр. брашно за средно меко тесто



ПРИГОТВЯНЕ:
Маята разтворих във топлата водичка. Ако е суха направо в брашното се слага.
От всичките останали продукти замесих средно меко тесто.
На ръка, ако се меси , в кладенче се изсипват всички продукти и се замесва тестото.
На машина, ако се меси, се слагат всички продукти и се меси докато спре да маже под бъркалките.
ВЕДНАГА ОФОРМИХ НЕ ОСТАВИХ ТЕСТОТО ДА ВТАСВА!!!
След това оформих върху брашно, хляба .
Сложих в правоъгълна форма за кекс ,която бях намазала с масло.
Оставих да втаса завит с кърпа във фурната на 50 градуса около 30-40 мин.
Пекох на 180 градуса ДОКАТО СЕ ПРЕПЕЧЕ ХУБАВО ОТДОЛУ И ОТГОРЕ.




3 коментара:

  1. Зиче, за изложба е! Направо ще смаеш хлебарите. :)
    Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  2. Меко и пухкаво хлебче! С удоволствие ще си чупна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...