Последователи

петък, 17 октомври 2014 г.

БОЖЕСТВЕН ХЛЯБ




ПРОДУКТИ
400 мл.- хладка вода
1 равна с.л. -сол
1 ч.л.- захар
5 с.л.- олио
1 с.л.- оцет
1 пакетче суха 7гр. - мая /или 1/2 кубче 21гр. /
около 800- 900гр. брашно за средно меко тесто



ПРИГОТВЯНЕ:
Маята разтворих във топлата водичка. Ако е суха направо в брашното се слага.
От всичките останали продукти замесих средно меко тесто.
На ръка, ако се меси , в кладенче се изсипват всички продукти и се замесва тестото.
На машина, ако се меси, се слагат всички продукти и се меси докато спре да маже под бъркалките.
ВЕДНАГА ОФОРМИХ НЕ ОСТАВИХ ТЕСТОТО ДА ВТАСВА!!!
След това оформих на топка върху брашно, хляба .
Сложих в кръгла форма ,която бе покрита с хартия за печене.
Нарязах отгоре тестото с ножче за бръснене.
Оставих да втаса завит с кърпа във фурната на 50 градуса около 30-40 мин.
Пекох на 180 градуса ДОКАТО СЕ ПРЕПЕЧЕ ХУБАВО ОТДОЛУ И ОТГОРЕ.

15 коментара:

  1. Наистина "божествен" Здравче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Майсторът си е майстор!
    Целувка, Аморе!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви мили момичета ..колко много ви обичам само!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Как да не го направя-е,направих го снощи.С децата така си хапнахме ,че цяла вечер те благославяхме ,миличка-прегръдки от всички нас!
    Поздрави1

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе много се радвам ,че ви е харесал ,но наистина и в къщи казаха ,че е прекрасен ,а аз за това все си записвам като правя хляб ,че никога не правя по рецепти а в момента каквото ми дойде това слагам.
      Поздрави и от мен на всички!

      Изтриване
  5. Изглежда страхотно, за какво слагаш оцет?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Помага на разграждането на глутена и за по- добро втасване.

      Изтриване
  6. Чудесен е, Зиче! Най-простите неща, стават най-вкусно! Ще го пробвам непременно! :) <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз винаги съм по по простичките неща и винаги се получават и са вкусни!

      Изтриване
  7. Още днес ще го направя! Чудесен е!

    ОтговорИзтриване
  8. Браво Зиче, отдавна се каня да го направя, че си имам една изпитана рецепта и ме беше малко шубе :):), Но престраших се и сега се пече. Дано да не се изложа с печенето , но се надявам че на този хубав ден ще стане страхотен. Да си жива и здрава!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...