Последователи

неделя, 26 октомври 2014 г.

Печена тиква с мляко и яйца





Необходими продукти:
Продукти:
1 кг тиква
1 л. прясно мляко
4-5 яйца
200 гр захар* + 3-4 с.л. за поръсване на тиквата
2 ванилии
1/2 ч.л. канела

приготвяне:

Почистих тиквата от семенната част, обелих и я нарязах на парчета .
Сложих ги в подходяща тава, поръсих с 3-4 с.л. захар и канелата, покрих с алуминиево фолио и запекох за 30 мин. в умерена фурна.
Разбих яйцата с останалата захар, добавих студеното мляко и ванилиите. Извадих тавата от фурната, залях тиквата с млечната смес и върнах да се допече.
Пекох още 45-50 мин . докато млечният крем стегне.
Сервирах с поръсени орехи и канела.




Благодаря на Мариета за рецептата

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...