Последователи

четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Печен джолан



Джолана го измих и натърках със сол.
В една чиния обърках подправки:
чубрица,
червен пипер,
черен пипер,
малко ким,
две смлени зърна бахар,




С малко масло шпиковах джолана.
В тази смес овъргалях джолана.
Сложих в малка тавичка и налях една водна чаша бира и малко вода.
Отгоре на джолана сложих резени масло и завих с фолио за печене.
Сложих във фурната на много силно докато заври и после намалих на 200 и пекох около час.
Тогава махнах фолиото и препекох да се зачерви хубаво.
Това е приказното джоланче , крехко и вкусно!

6 коментара:

  1. Ха,такааа-да ви е сладко,Зиче!

    ОтговорИзтриване
  2. Ухааа, така обичам джоланче, Аморе! Чудно е станало с тези подправки, бахара ми е любим!
    Прегръдка, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аморе и аз обожавам бахар в месо и в каймата винаги слагам по мъничко. Много хубав стана.
      Силно те прегръщам и аз!

      Изтриване
  3. Препеченичко и многоооовкусно е това джоланче, Зиче! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси така го обичаме препеченко, а вътре топящо се в устата,много вкусно.
      Прегръдки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...