Последователи

четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Сърми с прясно зеле на фурна



ПРОДУКТИ:
прясно зеле
1кромид
ориз
консерва домати
червен пипер но не много ,
черен пипер,
малко кимьон,
джоджен
олио повечко ,че носят на мазнина
при желание се слага и кайма аз сложих.



ПРИГОТВЯНЕ:
Попарете за минута във вода и сол листата от зелето да омекнат.
Всичките продукти ги смесете на сурово /или леко ги запържвате и ориза леко да се свари/(стават и по двата начина).
Оставя се да отдъхне сместа.
Взема се малка лъжичка от сместа, слага във зелевият лист и се зави на сърмичка.
Нареждат се в тава на дъното с олио.
Сипете с олио и малко вода до повече от половината на сърмите да е течността.
Слагате във фурната със алуминиева фолио да е закрита тавата.
Включвате на по силно и като заврат се намалява само да къкрят.
Когато са готови,се маха фолиото и се запичат.

6 коментара:

  1. Леле,лелеее,изтекоха ми очите за тези сърмички-страхотни са ,миличка!

    ОтговорИзтриване
  2. Снимките са много лоши но едвам ги снимах снощи ,че не останаха ,излапаха ги. На майка ти зеленцето е уникално!

    ОтговорИзтриване
  3. С прясно зеле не съм правила. Пак научих нещо - листата да се попарят! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, както ми се ядат от няколко дни... Не знаех, че може и с прясно зеле. :)
    Зиче, чудничко изглеждат!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Зиче, вдъхна ми кураж! Отдавна се каня за такива сармички, но все ме притеснява това свиване с пресни листа... Твоите са станали чудесни!

    ОтговорИзтриване
  6. Момичета стават ,разбира се ,че стават ,просто листата като се попарят във водата и стават чудни за свиване. Аз обожавам такива сърми, защото с прясната зеле за мен са много по вкусни от тези с киселото. Аз по принцип не харесвам много кисело зеле и може би за това.
    Прегръщам ви момичета!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...