Последователи

вторник, 4 ноември 2014 г.

ПЕЧЕНА ТИКВА "Цигулка" със сушени плодове и бадеми





ПРОДУКТИ
1 тиква "Цигулка"
захар
сушени плодове
сини сливи
боровинки
стафиди и др. по избор
канела



ПРИГОТВЯНЕ
Обелих и нарязах тиквата на кръгчета.
Сложих в тавата като ги наредих едно до друго и сипах 1к.ч. вода
Завих с алуминиево фолио и пекох за 30мин.
Махнах фолиото и поръсих всяко колело на тиквата, обилно със захар.
Сложих пак да пека, докато се изпари водата и се запече и изсъхне хубаво тиквата.Става като стъклена когато е готова.
Сервирах като в чиния сложих едно колело от тиквата и върху него микс от сушените плодове.



Отгоре сложих друго колело и поръсих със ядките и канелата.



Това е, да ви е сладко както и на нас!



Тиквата така печена е божествена ,а със сушените плодове и ядките е неустоима!

4 коментара:

  1. Чудна е станала печената цигулка, Здравче.В нашия дом тиквата е на голяма почит.Баба ми я приготвяше по всевъзможни начини.Тя е много полезна и диетична храна.В нашия дом присъстваше почти всеки ден в менюто, докато беше жива баба ми.Тя отглеждаше в градината всевъзможни сортове тикви.Вкусна става когато се издълбае, без да се бели, както е цяла и се напълни със сушени плодове.Така се пече, затворена с капака , а когато е готова се реже като торта.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена, аз съм правила и такава тиква пълна със сушени плодове и също стана много вкусна!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...