Последователи

събота, 15 ноември 2014 г.

РЪЧЕН ХЛЯБ НА ФУРНА



ПРОДУКТИ:
600мл--вода хладка
2с.л -олио
2к.л. -сол
2к.л.-захар
брашно около - 1 кг. (добавя се ако е необходимо още да не маже под бъркалките или ако се меси на ръка да е средно меко тесто)
1/2 калъпче - прясна мая или 1бр.суха 7гр. на Йоткер



ПРИГОТВЯНЕ:
Рецептата както и в машина така и на ръка може да се омеси.
Тестото трябва да е средно меко.
Всичко меся в хлебопекарната като предварително живата мая я слагам в хладката вода да се разтвори.
Сухата във брашното я разбърквам.
В хлебопекарната я пускам на бързата програма за да се омеси по бързо без паузи.
Оформям два хляба като гледам повърхността на тестото да е набрашнено много,
Слагам в тава с домакинска хартия или подмазана тава и нарязвам с нож./Аз пекох във тавата от печката не във висока./
Завивам с кърпа тавата.
Пускам фурната на 50 градуса и слагам тавата вътре докато втаса тестото.
Когато е готово ,махам кърпите и увеличавам фурната на 180 градуса до изпичането му.

ПРЕПЕЧЕТЕ ХУБАВО ОТДОЛУ И ОТГОРЕ ДА СТАНЕ ХУБАВА КОРИЧКА.

6 коментара:

  1. Еее, няма такъв хляб, Зиче, ама наистина си просто фурия! Не душичка, ами на душичката душичката е. :)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравче, при теб питките и хлябовете винаги се получават! /е, не само те! / :)))
    Приятна съботна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравче този хляб е .... как да кажа....мечта. Иска ми се да съм на твоята трапеза ;)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Най-голямото изкушение, разкошен домашен хляб! Превъзходен е!
    Поздрави, Здравче!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравче,ама много изкушаваш с тези вкусни хлябчета-майсторка от класа си ТИ!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  6. Зиче и на мен ми замириса на селска фурна, къде ме пренесе, ей, години назад! Всичко си му докарала и визия и вкус и аромат... Майсторица си ми ти!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...