Последователи

събота, 3 януари 2015 г.

Сладкиш "Китен"




Ето оригиналната рецепта от старият тефтер на Теменужка Стамболийска‎.
Благодаря за хубавата рецепта и за сетен път се убеждавам ,че старите рецепти са най хубави и лесни.




4 яйца
1 ч.ч. олио или мас
1ч.ч. захар
се разбиват
прибавят се 3 ч.ч брашно + 1 бакпулвер
Получава се меко тесто.
1/4 от него се отделя, а останалото се разстила в тавичка около 20х30 см. покрита с хартия за печене.
Отгоре се изсипва гъсто сладко, да покрие добре, около 1 см. дебелина.
Към отделеното тесто се прибавя още брашно и се намeсва докато стане много твърдо.
Рендосва се върху сладкото.
Пече се в предварително загряна фурна на 160 градуса до златисто.
Оставя се да изстине и се нарязва.

4 коментара:

  1. Здравче,честита 2015 г,мила!!!
    Много здраве,топлина,късмет и благополучие да има в дома ти!
    Рецептата ми допада и си я записвам !
    Прегръдки

    ОтговорИзтриване
  2. Честита Новата 2015 година, Здравче ! Нека тя ти донесе много нови кулинарни вдъхновения, здраве и сбъднати желания !

    ОтговорИзтриване
  3. Изпитвам голяма любов към едно местенце в България и то е Китен..Непременно ще го пробвам този сладкиш..
    Поздрави и за много години!!!

    ОтговорИзтриване
  4. За много години, Здравче! Желая ти една наистина прекрасна година, бъди жива и здрава и много щастлива! Много интересен сладкиш, за първи път чувам за него! Ще го опитам! сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...