Последователи

четвъртък, 15 януари 2015 г.

БАНИЦА С МАЙОНЕЗА И СИРЕНЕ



продукти
точени кори - Фамилия
250 гр.-сирене натрошено

за плънката
1 бр.-майонеза
3-4бр.-яйца
1 ч.ч -250мл.-прясно мляко
всички продукти от плънката разбих хубаво.



Приготвяне
В тава направо наредих две кори,1 с.л. плънка, натрошено сирене, две кори,1с.л. плънка,сирене докато свършат корите.
Нарязах баницата и залях с останалата плънка отгоре.
Сложих във фурната и включих на 200 градуса.
Пекох до хубаво зачервяване.




6 коментара:

  1. Обожавам баници и няма да ми омръзне да го повтарям. Изпробвам всяка рецепта, която ми хареса, а тази е една от тях. Интересува ме, Здравче, не става ли прекалено мазна от майонезата?
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи,аз само малко опитах ,защото се опитвам да не ям такива неща и наистина леко ми дойде мазничка ,но въпрос на вкус в къщи другите никой не каза ,че е мазна ометоха я на минутата нямаше я след половин час.
      Прегръдки и от мен миличка!

      Изтриване
  2. Ах, че вкусотия!!! Златна е!

    ОтговорИзтриване
  3. В съчетание с прясно мляко не съм яла. Ще пробвам. А иначе майонезата замества олиото, така че наистина е въпрос на вкус.
    Хубав ден, Здравче!

    ОтговорИзтриване
  4. Толкова е сочна и толкова вкусна, сигурна съм! :) И ние вкъщи правим баница с майонеза, но малко по-различна - с майонеза, сирене и кисело мляко за плънка. Навивам я за вита баница, ръся по малко олио на всяка кора, а за финал поливам с мъничко газирана вода. Пак става добре. Но тази е просто толкова изкушаваща, Зиче...
    Поздрави и за много години!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...