Последователи

събота, 24 януари 2015 г.

ПОНИЧКИ




Продукти
300 мл.- хладко прясно мляко
6 ч.л.- захар
2 щипки -сол
70 мл.- олио ,може и разтопено масло
1 пак. 7 гр.- суха мая на Йоткер,
1- яйце
1-2- ванилии
около 700 гр. брашно

пудра захар за поръсване
олио за пържене





Приготвяне:
Пресях брашното, направих кладенче,сложих всички продукти в него и омесих меко еластично тесто.
Може и в машината да се омеси.
Разточих на кора с дебелина около 1 см. и със чаша изрязах кръгчета,с капачка от червило малките кръгчета в средата.



Оставих да втасат покрити с кърпа.



Втасалите понички изпържих в съд с олио.



Щом станат златисти от едната страна ги обърнах и от другата.



Извадих готовите понички  върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.




Поръсвах всяка с пудра захар.



Може да ги потопите целите или до половината в шоколад бял или кафяв и да поръсите с цветни пръчици или кокос или да ги напълните със шприц със мармалад ,течен шоколад или крем .

7 коментара:

  1. Лееле,Зиче,разкошни са-да ви е сладко!
    Прегръдки от мен за теб и Тонката!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И от нас прегръдки и като си дойдете да се обадите!

      Изтриване
  2. Ох че са вкусни! Чудесна закуска!
    Хубава съботна вечер,Здравче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Тиле...изчезнаха бързо ...в къщи такива неща не се застояват. Но станаха и много вкусни де...

      Изтриване
  3. Здравче,
    тези понички са любими на сестра ми и често ги прави, особено за някоя почерпка.Да ви е сладко !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. А с прясна мая дали ще станат.Тази на Йоткер втаса много бавно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Маята не е от значение каква ще е прясна или суха ...тъй че ако имате прясна с нея правете! Аз не съм на това мнение ,че сухата втасва по бавно ,вие защо така мислите?

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...