Последователи

петък, 13 март 2015 г.

ЗЕЛЕН ФАСУЛ С КЮФТЕТА НА ФУРНА



ПРОДУКТИ ЗА КЮФТЕТАТА
400 г- мляно месо
80 г- ориз
1/2 ч.л.- черен пипер
1 ч.л.- червен пипер
2 ч.л.- чубрица
3 с.л.- галета

ПРИГОТВЯНЕ
Ориза се сварява и докато е още горещ към него се добавя галетата, след като се охлади към него се прибавя мляното месо, което е омесено с чубрицата черния и червения пипер.
Оформят се кюфтенца с желаната големина и се подреждат с намаслена тавичка.
Пекат се 25 минути на загряна на 220С фурна.



ПРОДУКТИ ЗА ЗЕЛЕНИЯТ ФАСУЛ:
около 1кг.-зелен фасул може и от консерва
6-домата настъргани или от буркан
2-моркова нарязани на шайби
1 голяма глава-кромид лук нарязана на ситно
7-8-скилидки обелен чесън
червен пипер,
чер пипер на зърна,
сол
1/2 връзка магданоз на ситно
олио

ПРИГОТВЯНЕ:
Кромида,моркова и скилидките чесън се задушават в олиото.
Прибавя се червеният пипер ,доматите и се налива веднага 1ч.ч. вода.
Добавяме накършения фасул,месото,черния пипер.
Оставяме да ври така около 5 мин.
Кюфтенцата щом са изпечени ги заливам със зеленият фасул и пъхам във фурната.
Пече се на 230 градуса да готовност на фасула.
Поръсете при сервиране със пресен магданоз.




5 коментара:

  1. От къде се сети за тази комбинация-при нас трябва аз да ям фасула ,а Боби кюфтетата...Ама за проба може де се пробвам и така.Хубава събота ,Здравче и поздрави на майсторчето!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ми от къде ? Започнах да правя кюфтетата за бял сос но Тони вика я направи някаква манджа не ми се ще бял сос и така извадих консерва зелен фасул и стана чудесно,наистина много вкусно беше. Тони и той много не обича зелен фасул ,но този си го изяде с кеф. Поздрави в къщи и прегръдки!

      Изтриване
  2. Чудна яхнийка Зиче, отвори ми апетита!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...