Последователи

неделя, 15 март 2015 г.

Карниера-старозагорски тутманик






ПРОДУКТИ
200мл -пр.мляко
200мл- вода/топли/,
брашното е към 700-800гр.
2- яйца
1 -кубче мая или 2бр суха
1с.л- захар.
1с.л -сол



ПРИГОТВЯНЕ
В купа слагам чаша брашно.
Правя кладенче и там слагам кубче мая/30г/малко топла вода,1с.л захар.
След като шупне добавям 2 разбити яйца с 1с.л сол и останалото количество вода и мляко-общо 400мл.
И с тел разбърквам и добавям пресято брашно .... като се получи гъста каша го покривам с найлон и оставям да втаса на топло.
След като втаса



с помоща на шпатула го изсипвам в тавичка с хартия или в тава с не залепващо покритие,заглаждам леко,намазах с разбито цяло яйце и добавих бучки мас,масло и наръсих сирене.



Сложих да се пече на 180гр за 40-50 мин.







РЕЦЕПТАТА Е НА Tanya Levenova

4 коментара:

  1. Аз съм от Стара Загора и скоро си мислих точно за тези карниери които си купувахме от лавката на пазара-колко вкусни бяха.Потърсих в нета,но не открих рецепта и ето ,че ти се появяваш точно навреме.:)Сега ще забъркам и аз едни ,независимо колко ще чакам да станат.Благодаря за поредната рецепта за вкусно ястие!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. bejkoМного се радвам ,че съм допринесла за спомените ви от детството. Дано да е досущ рецептата като от лавката и дано да ви хареса .Ще се радвам ако споделите.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Еха... Толкова вкусно изглежда това, Зиче, ама обича те тестото и това е. :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери и в къщи си го обичат тестото но направено а мен само тестото ме обича :))))))))
      Прегръдки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...