Последователи

събота, 28 март 2015 г.

ЗАЕШКО С ОРИЗ И ДОМАТИ НА ФУРНА




ПРОДУКТИ
1/2 -заешко месо
2 ч.ч.-ориз
2 глави -лук
1- морков настърган
1 буркан-домати от консерва
1ч.ч.200мл.- олио
смлян черен пипер
сол
нарязан магданоз
джоджен



ПРИГОТВЯНЕ
Заешкото нарязах на парчетата и сложих да се вари в херметика.
Оставих да къкри на слаб огън, докато се свари ....около 1 час.
Лука нарязах на ситно, настъргах моркова и запържих в олиото и добавих доматите от консервата.
В тава сложих измитият ориз, обезкостеният заек накъсан на малки парчета, също и подправките на вкус.



Сипах и задушените зеленчуци отгоре.



Хубаво разбърках ,



и добавих от бульона в който е врял заека 5 и ч.ч.
Разбърках отново.


Покрих тавата с алуминиево фолио.
Сложих във фурната на 250 градуса докато заври и тогава намалих на 200 за 15 мин.
Изключих и оставих така със фолиото във фурната хубаво да се задуши.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...