Последователи

сряда, 15 април 2015 г.

ЛАПАДОВО РУЛО С ОРИЗ И КАЙМА



ПРОДУКТИ
500гр. кайма
1,1/2ч.ч. -ориз
сол ,чер пипер ,червен пипер ,магданоз
1-крумид лук на ситно
1 -настърган домат или от консерва
олио
ЛАПАДОВИ ЛИСТА - първо се махат жилките с ножче и се попарват с топла вода за минутка да омекнат и променят цвета си.



ПРИГОТВЯНЕ
Кромида нарязах на ситно и задуших в олио ..
Прибавих каймата която я разбърках хубаво с 1 -ч.ч. вода
Червеният пипер и домата добавих и тях със каймата 5мин. да се позапържат.
Сложих и ориза ,да се посвари и да поеме водата.
Преди да извадя сложих подправките и махнах от огъня ...
Приготвих си една правоъгълна тавичка за кекс.
Полях отдолу олио и започнах да реда попарените листа лапад по стените и дъното.
Изсипах готовата смес и започнах да завивам отгоре рулото.




Полях отгоре 1,1/2ч.ч. вода , олио и сложих да се пече във фурната.
Пекох до готовност.
Преди да сервирам обърнах рулото в дълъг поднос.



Сервирах като го нарязах с ножа на парчета.



Гарнирах с кисело мляко и домат .Вие по избор може да си гарнирате.
МНОГО ,МНОГО ВКУСНО НЕЩО СЕ ПОЛУЧИ, НИЩО ОБЩО СЪС СЪРМИТЕ ...ТАКА Е ПО ВКУСНО.
Опитайте ,няма да съжалявате!







1 коментар:

  1. Както обичаме сармички, представям си това рулце каква вкусотия е! Поздрави, Зиче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...