Последователи

сряда, 22 април 2015 г.

Крем какао по стара рецепта



Продукти:
един литър прясно мляко,
4 яйца,
3 равни супени лъжици качествено какао,
6 супени лъжици брашно,
8-10 супени лъжици захар
и щипка сол.



Приготвяне на вкусният крем какао:
Разделете внимателно жълтъците от белтъците.
Отделете 300 мл. от прясното мляко и към него добавете брашното, жълтъците и какаото.
Разбийте с миксер на ниска скорост до получаването на хомогенна смес.
След това сложете останалото мляко със захарта на котлона да се сгорещи.
На тънка струя добавете при непрекъснато бъркане какаовата смес към врящото прясно мляко.
Бъркайте сместа непрекъснато да не загори, до появата на първите мехурчета.
Отстранете от котлона.
Периодично разбърквайте вашия крем какао да не хване коричка.
Когато крема се е охладил добре, разбийте заделените белтъци заедно с щипка сол на сняг.
Щом започне сгъстяването добавете 1 супена лъжица захар и продължете да разбивате до меки връхчета.
Към охладения крем слагайте постепенно лъжица по лъжица от разбитите белтъци и разбърквайте на ръка, а не с миксер.
Така крема става лек и пухкав.
Насипете вашия крем какао в стъклени чаши и декорирайте както ви харесва.



РЕЦЕПТАТА Е НАПИСАНА НАТЮР ,ЗА ДА НЕ СЕ ГУБИ ОРИГИНАЛА!
ИЗТОЧНИК

2 коментара:

  1. Здравче,
    преди години, когато баба ми беше жива много често приготвяше този крем, но без какао.Само с жълтъци и разбити на сняг белтъци.В този вариант крема има жълт цвят.използваше го за десерти, торти и всякакви сладкиши.Перфектен става.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ЕЛЕНА СЪС СИГУРНОСТ Е МНОГО ВКУСЕН ЗАЩОТО И ТОЗИ Е ТАКЪВ.
      АЗ СЪМ ГОЛЯМ ФЕН НА СТАРИ РЕЦЕПТИ КОИТО СА НЕУСТОИМИ НА ВКУС И ЗА ТОВА СИ ГИ СЪБИРАМ ТУКА ДА ГИ ИМА.
      За това и хората харесват блога ми ,точно заради простичките неща и достъпните продукти за всички.
      Прекрасен ден ти пожелавам!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...