Последователи

понеделник, 6 април 2015 г.

НАХУТ ЯХНИЯ



Ето какви продукти сложих

1 буркан -нахут
1 глава- кромид на ситно
1-морков на ситно
1- чушка на ситно
2 скилидки -чесън на ситно
3-4 пилешки шийки разрязани на три
1/2 буркан домати консерва на кубчета
5-6 с.л.-олио
червен пипер
зърна -чер пипер
щипка суха целина
сол
магданоз
1-2с.л.-брашно и водичка на каша



ПРИГОТВЯНЕ

В тенджерка с олиото слагам -кромида , моркова ,чесъна,чушката ,шийките разрязани на две и задуших.
Когато се задуши хубаво сложих, червеният пипер и доматите.
Прибавих и нахута от буркана.
Залях с вода да покрие нахута.
Така оставяме да ври на тих огън около 30мин.
Прибавих подправките,къкри още 20-30 минути на тих огън да се разпука хубаво нахута и да се сварят шийките.
Накрая преди да отстраним от огъня прибавяме брашняната каша до желаната гъстота и магданоза.

Много вкусно ястие опитайте!Става и постно да се направи и с други меса също, по ваш избор.

4 коментара:

  1. А леле, че вкуснооо, това със сигурност ще се пробва!
    Поздрави, Здравче :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче много беше вкусно и ние ще си готвим вече.За първи път правя манджа с нахут и се хареса много.
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Нахутът се настани трайно на трапезата ни. Много е вкусна яхнийката, аз я правя без месо, но това си е на вкус! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тиле не знаех как ще го приемат този нахут и за това сложих примамки мръвка за да ядат ха ха ха Но следващият път ще е постен и знам ,че ще си го хапнат с кеф!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...