Последователи

четвъртък, 25 юни 2015 г.

Сладкиш с пестил и карамелизирани нектарини.




ПРОДУКТИ:
1 коф.400гр-кисело мляко
1ч.ч.-захар
1 к.л.равна - сода бикарбонат
1- бакпулвер
1/3 ч.ч.-олио
2 и 1/2 ч.ч.-брашно
2бр-яйца слагат се последни
1-2с.л.- маково семе за горният пласт

за плънката

Пестил от сини сливи и ябълки

ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко се бърка и НАКРАЯ СЕ ЧУКАТ ДВЕТЕ ЯЙЦА/много е важно това да се спази/
Сместа трябва да е малко по твърда от кексовото.
Добавяте или отнемате брашно защото на по рядкото мляко иска повечко брашно,и обратното на гъсто мляко по мъничко брашно,вие преценете според това какво мляко използвате.
Сместа се дели на две равни части.
1/2 от сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тортена форма и се пече на 180-190 градуса /аз пека първият блат на скарата от печката на най долното ниво ,
а за втория блат като се пече дигам с едно нагоре/
След като се захване първият блат и стане твърд,/като го пипнеш да е като изпечен кекс/но без да е запечен нацяло ,вадя и слагам пестила който съм нарязала на парчета./може да заместите с мармалад или сладко /
Изсипвам другата половина от сместа в която съм сложила маковото семе и отново пъхам във фурната.

Пече се на по-слаба температура 170-180 градуса до готовност.



за карамелизирането на нектарините

5с.л.захар
1с.л. масло
няколко нектарини
1с.л.-галета

Нарязах нектарините на кубчета.
Захарта се карамелизира ,отстранява се от огъня и в нея се прибавя маслото.
Връщаме на слаб котлон и прибавяме нарязаните нектарини, хубаво объркваме да се карамелизира.
Добавяме и галетата и пак объркваме хубаво.

Когато сладкиша се изпече ,още топъл се украсява със карамелизираните нектарини.
Карамелизирах още 5с.л.- захар и с лъжичка поръсих отгоре целият сладкиш.


ТОВА Е РАЗКОША КОЙТО НАПРАВИХ ЗА ВАС!!!






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...