Последователи

събота, 4 юли 2015 г.

ПАМУК КРЕНВИРШКИ




1ч.ч.=(240 мл)
продукти

1 ч.ч. . топло прясно мляко
1 ч.ч. - топла вода
1 ч.ч. - олио
2 с.л. -захар
1 равна с.л. -сол
½ пак. (20 г) прясна мая /или 1бр 7гр.-суха/
около килограм брашно
1 жълтък за намазване
8бр. кренвирш или салам
кетчуп
семена за поръсване




Начин на приготвяне:

Маята и 1 с.л. захар се разтварят във водата.
Ако е суха направо се сипва в брашното.
В купа се слагат 3 ч.ч. от предварително пресятото брашно.
В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млякото, олиото.
Сипва се захарта и солта.
Разбърква се с лъжица.
Меси се до средно меко и еластично тесто като постепенно се добавя от останалото брашно.
В машината си знаете как се меси, аз в машина я замесих като сложих всички продукти и месих ,да не маже под бъркалките и да се събере тестото на топка.
ОФОРМИХ ВЕДНАГА!!!
Разделих тестото на 4 топки и всяка разточих на тънко, на голям кръг.
Нарязах на дълги и тесни триъгълници 8бр.
Кренвиршите нарязах на две и всяко парче на половина по дължина.
На всеки триъгълник сложих кетчуп в широката част на триъгълника и отгоре кренвирши, завих крайчетата и навих на кифличка
ЕТО ТАКА



Втасват 40-50 минути на топло или завито с кърпа във фурната на 50 градуса.
Хубаво изчакайте да удвои обема си и тогава печете!!!
Мажат се с жълтък.
Ръси се със семена.
Пекат се при 180°C за около 30- 40 минути.
Хубаво препечете да стане хрупкава коричката ,а вътре да са пухкави!!!









6 коментара:

  1. Ох, че вкусно изглеждат! Много мил спомен, чинка ни приготвяше такива вкусотии, като бяхме малки. :)
    Зиче, наистина са като памук!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусноооо! Нищо че е лято, все към тестеничкото ми е окото. А на кренвиршки не мога да устоя. Прекрасни са,Зиче!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте може ли с това тесто да се направят кифлички.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...