Последователи

сряда, 19 август 2015 г.

Сицилиански "Аранчини"



Продукти:
250 гр.- сварен ориз
100 гр.- сварен грах
1 сварен -морков нарязан на кубчета
100 гр, пармезан или твърд кашкавал нарязан на кубчета
2 яйца
пресен магданоз
олио за пържене
галета
сол и черен пипер



Приготвяне:
Сварих ориза ,морковите и граха.
Оставих го да изстине .
Отделих жълтъците от белтъците на яйцата .
Ориза смесих с жълтъците, накълцания на ситно магданоз и подправките.
От сместта оформих топки, в центъра на които сложих кубче кашкавал.
Овалях ги в разбит белтък, след това в галета и ги оставих за 1 час в хладилника, за да стегне ориза.
Извадех ги, овалях отново в галета и ги пържих в сгорещено олио.







Взаимствано от тук http://myruse.net/news/arancini

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...