Последователи

четвъртък, 17 септември 2015 г.

ПИТА " МИМИ"



ПРОДУКТИ
3-яйца единият жълтък се отделя за намазване
1с.л.-сол
3с.л.-захар
1с.л.-оцет
5с.л.-зехтин или олио
2щипки сода бикарбонат
200гр.-кисело мляко
300гр.-прясно мляко
1суха мая или 1/2 прясна около
1, -1,100 кг брашно



ПРИГОТВЯНЕ
От горните продукти се замесва тесто на ръка или в машина .
Хубавото на това тесто е ,че няма предварително втасване.
Разделям тестото на три топки,които разточвам на кори,нито тънки,нито дебели.
Слагам ги една върху друга,като между тях мажа обилно с мазнина /аз мажа с НЕ разтопен маргарин /по желание(може и сирене да се наръси).
Нарязах със нож на 7 парчета и всяко усуках три пъти и завързах на възелче.
Наредих в тавата намазана обилно с мас, масло,олио ...каквото имате .
Оставих във фурната завито тестото на 50 градуса да втаса
. Втасва,намазва се с жълтъка поръсвате със сусам и маково семе и се пече на 180 градуса.

4 коментара:

  1. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    ОтговорИзтриване
  2. Загрявате ли предварително фурната? Винаги питите ви имат красив "бухнал" вид. Коя е тайната? Някъде , в процеса на печенето се провалям, та затова и този въпрос...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зара няма никаква тайна ,миличка.
      аз даже не втасвам тестата по няколко пъти защото за мен това е губене на време.
      Написала съм го в рецептата точно и ясно -Оставих във фурната завито тестото на 50 градуса да втаса
      . Когато е втасало,намазва се с жълтъка, поръсвате със сусам и маково семе и се пече на 180 градуса.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...