Последователи

вторник, 3 ноември 2015 г.

ХЛЯБ - "Кемерка"






Продукти
1 - яйце
150 мл.-вода
150 мл.-кисело мляко
1/2 с.л.-сол
1/2 с.л.-захар
2 с.л.-зехтин
2с.л.-олио
1 с.л.-оцет
1/2 кубче - мая или 1бр. суха 7гр.
около 800-гр.- брашно за средно меко тесто

Всичко това го меся в хлебопекарната ,или на ръка и го оставям да почине завито с кърпа докато направя плънката.
Когато нямам време да меся купувам готово тесто и правя само плънката .





ЗА ПЛЪНКАТА
4 стръка -ПРАЗ
500гр.-кайма
повечко -олио носи на мазнина
червен пипер ,сол ,чубрица,



Праза се нарязва на едро и се задушава в олиото поръсен със солта.
Когато стане златист праза ,прибавям размитата кайма с малко вода да стане рядка и като я сложим да не става на едри буци.
Прибавя се и червения пипер/повечко носи на пипер/ солта,чубрицата и запържвам да остане на мазнина.


Разточвам тестото на правоъгълник.
Сипвам плънката отгоре и разпределям хубаво и навивам на руло.



Тогава започвам да мачкам и стискам с пръсти да се омеси всичко хубаво и го слагам на топка в подмаслена тава, така хаотично без да го оформям ,а да остане рошав.



Пека веднага без да чакам да втасва на 180 градуса до готовност.
Режа на парчета и сервирам.



1 коментар:

  1. Хляб с кайма? няма нужда да казваш повече..нави ме! Идвам- чакам адреса :) Прегръдка, мила!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...