Последователи

неделя, 21 февруари 2016 г.

Щука на фурна с две заливки



Продукти:
1 -щука
брашно
олио
сол
Нарязах щуката на шайби
и посолих ,
овалях в брашно и изпържих в олиото.
............

2 -глави лук нарязани
3 -скилидки чесън нарязан
1/2 глава -целина /или листа/
3 с.л.- брашно
сол
В олиото в което изпържих щуката сложих нарязаният кромид ,чесъна,целината,сол .
Като се позапържиха прибавих брашното и половин минута запържих и него.
Сипах вода и непрекъснато бърках за да стане гъста кашица.
Отстраних от огъня.
............

2 -яйца
200 г.- кисело мляко
Сок на лимон на вкус
черен пипер
сол
това, разбърках хубаво в една купа
............

1 връзка-магданоз
50гр.- масло

В тавичка сложих шайбите щука



върху нея нарязах маслото



Изсипах кашицата и сложих да се пече във фурната за около 15 мин. на 230 градуса.



Изкарах и поръсих с магданоза.



Изсипах отгоре и яйчено-млечната смес.



Запекох отново във фурната до получаване на хубав загар отгоре.



Сервирах на порции по няколко шайби от щуката.



Невероятно вкусно и различно приготвена щука.
Подобна рецепта съм използвала и със ШАРАН







2 коментара:

  1. Здравче,изглежда много вкусна рибката! Веднага се сетих за детската броилка "Риба щука, махай се оттука"! Весела неделна вечер и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм опитвала щука, нямам представа наподобява ли някоя друга риба. Здравче, предложенията ти са великолепни, смятам, че и на друг вид рибки биха се приложили успешно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...