Последователи

четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Пита пухкавелка




ПРОДУКТИ:
2ч.ч.-пр.мляко/топло/
2- яйца
6с.л.-олио
1с.л.-сол
2с.л.-захар
1кубче-жива мая или 2 сухи
олио за оформяне и масло за мазане
около 1.200кг брашно за средно меко тесто/за хребопекарната да не маже под бъркалките/



ПРИГОТВЯНЕ:
В топлото мляко слагаме маята да се разтвори,и изсипваме в кладенчето направено с брашното и останалите продукти.
Може и в хлебопекарнята да се меси.
Да стане средно меко тесто.
Оформя се като в средата се слага половината топка тесто а от другата половина се правят тези завъртулки.Всеки по свой начин може да си я оформи.



Слагаме тавата да втасва във фурната покрита с кърпа на 50 градуса .
Когато удвои обема си увеличаваме фурната на 180 градуса и печем до златисто .
Изваждаме и мажем питката обилно с масло.


2 коментара:

  1. Ех, че хубава пухкавелка си спретнала, Зиче! цялата на едно ядене да си я изядеш направо! Жива и здрава бъди, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люска ,обичам това тесто, защото става много пухкаво и се пече без да мажеш отгоре със жълтък и много си го тача :)
      Силно те прегръщам мила моя!!!!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...