Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 9 февруари 2016 г.

РОДОПСКИ ПАТАТНИК С КОРИ



Започвам поредица от родопски автентични рецепти, които ще ви представят хора от Родопите.
Това ще са истинските родопски творения на Родопчани ,И СЕ НАДЯВАМ ОЩЕ ХОРА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ТОВА НАЧИНАНИЕ ЗА ДА ЗАПАЗИМ РОДОПСКОТО И ВЪЛШЕБНИЯТ ВКУС НА НАШИЯТ КРАЙ!
Днес ми гостува Pavel Kozarev едно момче, което срещнах в родопска група и се изумих колко сръчно и с лекота се справя с тестото и Родопските вкусотии.

ЕТО И НЕГОВОТО ПЪРВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПАТАТНИК


Продукти

ЗА КОРИТЕ
200 гр.-брашно,
100 гр.-вода
1 чаена лъжица олио
и щипка сол,

ПЛЪНКА
7-8 картофа
кромид лук
олио
сол на вкус

още масло и олио


приготвяне

Сурови картофи стъргани,лук настърган и той ,сол на вкус,олио, всичко хубаво се обърква.

Меси се тесто, и се разделя на две части от която едната е по голяма
Първата по голямата се точи така ,че да е по голяма от тавата



слагаш в тавата /която обилно е намазана с масло или олио/ ,да излиза от страни, сипваш плънката



и се запечатва с другата кора



Пече на печката отгоре /ако нямате такава и на котлона може но на слабо/
обръща се клина и се намазва с масло печем и от другата страна .



6 коментара:

  1. Здравче,
    чуден е пататника.В Родопите има куп такива рецепти.Картофите са настъргани на едро ренде , нали ?
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ЕЛЕНА ,РЕЦЕПТИ ИМА ИЗОПАЧЕНИ ОТ ОРИГИНАЛА ,МНОГО В РОДОПИТЕ ,А АЗ НАЙ АВТЕНТИЧНИЯТ НАЧИН ВИ ПРЕДЛАГАМ И ТОЙ Е МНОГО ВКУСЕН. КАРТОФИТЕ СЕ СТЪРЖАТ НА ЕДРО РЕНДЕ, ДА!
      Извини ме за големите букви но не видях ,а не ми се трие и пише наново :)
      Също така и без кори го правя аз също става вкусно!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Страшно обичам пататник, ама такъв с кори...и съм яла невероятен в Момчиловци в кръчмата, и на смолянските езера. И откога искам да направя, ще пробвам с тази проверена рецепта. Мерси, Зиче!
    С усмивка
    М

    ОтговорИзтриване
  3. Зиче, благодаря за споделената рецепта, след като ти я проверяваш и даваш препоръка, сигурно ще е страхотна! Поздрави и за майстора и!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно предложение и наистина оригинално!

    ОтговорИзтриване