Последователи

петък, 4 март 2016 г.

Благ родопски клин



Ето и поредната рецепта от Павел Козарев
Въпреки ,че това не прилича на клин ,това е наименованието в родопският роден край на Павел Козарев.
Всеки район в родопите си имат различно название на всяка рецепта и това е една от тях.




ЗА ТЕСТОТО
2 ч.ч. -бравшно
1/2 чаша вода и 1/2 прясно мляко
щипка сол
една чаена лъжица олио

Плънка
смлени орехи
и захар

сироп
3ч.ч.-вода
2ч.ч.-захар
ако обичате по сладко 1:1


Меси се тесто за баница,
точи се кора,



реже се на 3,ръси се с плънката,свиват се на руло,и се режат на хапки,




нареждат се в намазана тава с олио,и отгоре се пръска с олио



Пече се на 200 градуса
Прави се сироп изстива клина и се залива с марен сироп .





7 коментара:

  1. Лелеее,това сладко го правеше моята майчица,ще се пробвам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробвайте, не е трудно и е много ,много вкусно!
      Поздрави!

      Изтриване
  2. А колко трябва да е тънка кората

    ОтговорИзтриване
  3. Отговори
    1. Като за баница ,ако можете и по тънка направете.:)

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...