Последователи

петък, 1 април 2016 г.

ХЛЯБ "ТОПКА" с едно втасване







ПРОДУКТИ
250 мл.- хладко прясно мляко
1-яйце
1 ч.л.с връх -сол
1ч.л.-захар
2 с.л.- олио
1 с.л.- оцет
1 пакетче суха 7гр. - мая /или 1/2 кубче 21гр. /
около 600гр. брашно за средно меко тесто




ПРИГОТВЯНЕ:
Сухата мая направо в брашното слагам.
Прясната мая, разтварям във топлото мляко.

От всичките останали продукти замесих средно меко тесто.
На ръка, ако се меси , в кладенче се изсипват всички продукти и се замесва тестото.
На машина, ако се меси, се слагат всички продукти и се меси докато спре да маже под бъркалките.
ВЕДНАГА ОФОРМИХ НЕ ОСТАВИХ ТЕСТОТО ДА ВТАСВА!!!
Оформих на топка .
В кръгла желязна купа 20 см. диаметър, покрих с хартия за печене и сложих топката тесто .
Хубаво набрашних отгоре тестото да побелее.
Нарязах отгоре тестото с ножче за бръснене.
Оставих да втаса завит с кърпа във фурната на 50 градуса около 40 -50мин.


Пекох на 180 градуса ДОКАТО СЕ ПРЕПЕЧЕ ХУБАВО ОТДОЛУ И ОТГОРЕ.



****************************************************
И една огромна молба към вас, мили мои приятели и почитатели, искрено се надявам да ме подкрепите,защото за мен е важен всеки ваш глас..
Номинирана съм за годишните награди на Благоводител за 2015г. в категория
"Топло от фурната"
Най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници
Можете да използвате и -Включване с Facebook!
Препоръчвам защото става бързо така .
-КЛИКНЕТЕ тук, http://kulinarninagradi.com/
-горе намерете - ГЛАСУВАЙ
-намерете син правоъгълник с надпис- Включване с Facebook и кликнете на него
-Приемете това което ви се покаже в нов прозорец
-отново син правоъгълник пише -ВЛИЗАНЕ
-влезли сте в разделите и там намерете раздел -ТОПЛО ОТ ФУРНАТА и кликнете на надписа
-отваря се- всички номинирани в раздела
-намирате ЧЕРПАК С МЕРАК
-под снимката маркирате една бяла точка - пише гласувайте за Черпак с мерак
-най долу кликате на ГЛАСУВАМ
Ако не ви харесва моята номинация ,то гласувайте за другите блогъри всеки един от тях заслужава вашата подкрепа .
БЛАГОДАРЯ ВИ!!!




7 коментара:

  1. Зиче, хлебчето изглажда превъзходно по описанията и на снимките, но не беше ли редно да дадеш и една снимчица на отрязания хляб? Важно е и как изглежда отвътре, според мен... :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е редно ,но за вас отивам да снимам щом толкова искате.За вас винаги ще се постарая!

      Изтриване
    2. Готово ,дано сте доволни :)))))Не са хубави снимките че са на нощна светлина но одеве беше топъл и нямаше как да го нарежа за да снимам.

      Изтриване
  2. Токущо гласувах.Желая ви успех

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...