Последователи

сряда, 13 април 2016 г.

Патладжан Pizza






Видях рецептата на този КЛИП и ми хареса ,макар ,че аз правя същите патладжани без моцарелата.
Това ми се видя по интересно и запретнах ръкави.
Става бързо и много вкусно.





ПРОДУКТИТЕ са тези които, аз сложих ,
а вие може да си направите и по оригинална рецепта, има я под клипа.

2бр. -патладжани нарязани на един пръст дебели колела
пакет бейби Моцарела
сол
нарязан магданоз

по желание може да сложите
2 ч.л. Подправка универсална
10 Листа- босилек, нарязани

за соса
1 консерва- домати нарязани на кубчета
1к.ч.-зехтин Extra Virgin
½ чаена лъжичка.универсална Подправка
¼ чаена лъжичка. сух риган
5 скилидки пресован чесън

Приготвяне
Нарязах патладжана на дебели кръгове и посолих и оставих да пуснат водата си на домакинска хартия.
През това време направих соса .
В зехтина леко запържих чесъна и добавих доматите и подправките.
Оставих да къкри до сгъстяването на соса.
Подсуших с домакинска хартия всички кръгчета патладжан и намазах обилно със зехтин всяко едно.
Поставих в тавичка и отгоре на всяко кръгче сложих от соса.
Разпределих го навсякъде и полях с още малко зехтин отгоре.
Сложих във предварително загряна ,фурната за 30 мин да се пече на 220 градуса.
Извадих и на всяко парче патладжан сложих по едно топче моцарела.



Запекох докато се стопи моцарелата.
Сервирах като поръсих с нарязан магданоз.







2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...