Последователи

сряда, 4 май 2016 г.

ЯЙЦА ПЕЧЕНИ НА ВЕСТНИК




Знам,сега ще се надигнат много хора ,които ще започнат да ме поучават, колко е вредно на вестник да се пече яйцето.
Дедите ни са израснали с това и са по-здрави от сегашните уж пазещи се, а по магазините всичко е отрова!!!.
За това ще им кажа ,подминете тази публикация и не ме поучавайте, или си го направете на кафява хартия ,НО няма да е същото!!!
Та ,така ето ги прекрасни и безумно вкусните яйца.



продукти
2 яйца
сол
аз поръсих щипка лют пипер
вестник , или кафява хартия :)

Направете вестника на правоъгълна "тавичка" като ъглите ги завиете.
сложете на НЕ много силен котлон, аз пекох на керамичен на 4 степен./ Ако е и на печка на дърва оххххх/
чукнете яйцата във вестникарската "тавичка" и посолете отгоре.
Не бъркайте а оставете да се печат така до готовност.
Вие решавате дали да са ви рохки или твърдо печени.
Яжте направо от вестника ..ммм сладост!!!

8 коментара:

  1. А вестника или хартията няма ли да се подпалят? Изглежда много вкусно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наслаб котлон или слаба печка се прави ...не се подпалва.

      Изтриване
  2. А вестника или хартията няма ли да се подпалят? Изглежда много вкусно :)

    ОтговорИзтриване
  3. не може ли на хартия за печене

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитвала съм с всички хартии ,но с вестника е най вкусно ,няма такава вкусотия!!

      Изтриване
  4. Здравче,
    вестникът слагаш ли го в тавичка или той заедно с яйцата е направо отгоре на котлона / печката /? Имах навремето приятелка от Долни Дъбник.Тя ми показа как се пекат цели яйца във фурната.Просто се слагат в тавичка и се пекат цели, с черупката.Стават по - различни по вкус и миришат на печено яйце, но много вкусни.Можеш да пробваш да печеш във фурната цели яйца и ще видиш какъв е вкусът.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена, направо върху котлона не го слагам на нищо.Опитвах с различни хартии кафяви,за печене ,пергамент ,но вкуса на всички не е този който е на вестника.
      Ще опитам и тези яйца ,аз обожавам старите рецепти и много ми допадат.
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Ха, ха, Здравчееее!Баба ни ги печеше на лист от руското списание "Работница", за което абонираха ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.Страничките бяха една идея по-плътни.Мокреше с вода, поръсва малко сол и на печката, дори без да загръща краищата.Благодаря, че върна спомените ми.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...