Последователи

понеделник, 13 юни 2016 г.

ПИЛАФ С ТРИ ВИДА ГЪБИ




Продукти
Малко сърнела ,пънчета,челядинки
2 ч.ч. 200 мл. - ориз
2-3 шепи- фиде /или много тънки спагети/
5 с.л.- олио
4 чаши вряла вода
сол на вкус
50гр.- масло за гъбите



ПРИГОТВЯНЕ
Почистих ориза, измих го с топла вода.
Оставих го да поседи в топла вода до 5 минути.
През това време загрях олиото в тенджера и прибавих фидето.
Запържих го, докато стана златисто.
В друг тиган нарязах гъбите и с масло ги изпържих докато останат на мазнина
Отцедих ориза, добавих го към фидето и го запържих 4- 5 минути.
Добавих врялата вода и разбърках съвсем малко, само 2-3 завъртания на лъжицата.
Затворих плътно капака на тенджерата/по някога го правя и в дълбок тиган с капак/ и оставих пилафа да поври около 3 минути на силен огън, след това намалих огъня сипах и гъбите и леко разбърках .... оставих да поври още 20 минути.
След като снемете пилафа от огъня, разбъркайте го добре с дървена лъжица.
После покрийте тенджерата с плътна хартиена салфетка, затворете капака и изчакайте още десетина минути преди сервиране.
Направих , таратор и ооо... насладаааа....

1 коментар:

  1. Здравче, личи си кой е обикалял по горите и се е заредил с пресни гъби! Чудна идея, само да имаше подобно гъбено богатство наблизо....
    Прегръдки и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...