Последователи

понеделник, 4 юли 2016 г.

Кейк с топла вода , маслено-сметанова заливка и карамел






Тази рецепта е взаимствана от РОЗА - КЕЙК С ТОПЛА ВОДА
Според мен стана още по хубав.Горещо ви я препоръчвам тази рецепта!


ПРОДУКТИ
ч.ч. използвайте една и съща за всички продукти,моята беше 250мл.

4 -яйца
2 ч.ч.- захар
5с.л.-олио
1 ч.ч.-гореща вода
2,1/2 - 3 ч.ч- брашно за кексово тесто
1 бакпулвер
1 ванилия
1с.л.-какао

ЗА КРЕМА
1 кофичка 200гр.-заквасена сметана
1/2 пакетче - меко масло
1 ч.ч. -пудра захар
хубаво разбих на крем с миксера

ЗА Карамела
5с.л.-захар карамелизирах и преди да махна от огъня сложих в него парче масло.




Приготвяне
Първо яйцата и захарта разбих до побеляване .
После прибавих олиото ,разбих
+ горещата вода (топличка но да не пари) разбих
+ брашното в което сипах ванилията и бакпулвера и пак хубаво разбих до хомогенна смес.
В намаслена и набрашнена тава (аз използвах тава от едновремешните електрични тенджери) изсипах повече от половината ,а другата разбих с какаото и я изсипах отгоре, с вилица разбърках в кръг.
Сложих във фурната на най долна скара и включих на 180 градуса.
Пекох 20 мин и преместих на средна скара и включих на вентилатор на 170 градуса.Малко трудно се пече и за повече време но си струва.
Пекох до суха клечка.
Докато се печеше кейка си разбих крема.
Когато изстина го полях с крема и сложих в хладилника за 10 мин да стегне.
Направих и карамела и също полях отгоре.





С ТОЗИ КРЕМ СТАНА НЕВЕРОЯТЕН, ОЩЕ ПО ХУБАВ И НЕЖЕН!







1 коментар:

  1. Чудесен десерт, Зиче! Изглежда толкова апетитно!Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...