Последователи

сряда, 3 август 2016 г.

Ароматна гъбена каша



Необходими продукти:
Гъби - 1/2 кг.
Лук - 2 глави
брашно 5 супени лъжици
сол и черен пипер
масло - 1/2 пакетче от 125 гр.
1 с.л. олио



Приготовление:
В подсолена вряща вода един литър се пускат измитите гъби.
Ако са дребни, се слагат цели, по-едрите се нарязват на четири.
Отстраняват се след 20 минути.
Лукът, нарязан на ситни кубчета, се запържва в половината пакетче масло и малко олио.
Изважда се внимателно, колкото може без мазнина в тенджерата при гъбите, а в останалата мазнина се запържва брашното до леко порозовяване.
Взема се от бульона на гъбите и се разрежда до получаване на хомогенна каша.
Оставя се да поври около пет минути, с което гъбената каша е готова.
Накрая се поставя и черният пипер.
По желание се добавя магданоз.




ИЗТОЧНИК

1 коментар:

  1. Здравче,
    много отдавна не съм правила подобна каша, която обаче става много, много вкусна.Благодаря,че напомняш.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...