Последователи

събота, 1 октомври 2016 г.

ХЛЕБНИ ПИТКИ



продукти
400мл.-топла вода
1 пакет на Йоткер- 7гр суха мая
2 с.л. -захар
1с.л.сол
2-3с.л.-олио
около 600-700гр.-брашно




ПРИГОТВЯНЕ
*В дълбока купа слагам брашното като малко отделям за месене
* изсипвам маята от пакетчето
*захарта
*солта
*олиото
*и топлата вода
*започвам да бъркам с пластмасова шпатула или с дървена лъжица докато се събере тестото
*изсипвам на плота и започвам да меся до меко тесто(може и още да прибавите брашно, ако не ви стигне грамажа) ,по начина както е италианското хлебче (в раздел хляб),... на руло и после го обръщам на дълго рулото и пак навивам с притискане с длан (меся)
*МНОГО ВАЖНО Е ТЕСТОТО ДА Е ТОПЛИЧКО (на ръцете ти ,да се усеща топлината при месене)!
*така около 5 минути се меси
*разделям на 4 равни парчета
*оформям питки пак с навиване и притискане с длан
*всяка питка в средата натискам с пръст



*поръсвам с брашно отгоре
*слагам ги в тава с намазана хартия със зехтин
*завивам с кърпа
*поставям така във фурната на 40-50 градуса да втаса за 30 мин.
*когато вече са втасали махам кърпата и включвам на 190 градуса да се пекат
*готови са за 35-40 минути



**можете и в машина да го месите .
**това е всичко..., става бързо, без да се чака няколко втасвания.
**хубавото на тези питки е ,че на следващият ден си остават пак пухкави и не се втвърдяват или да стана жилави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...