Последователи

вторник, 11 октомври 2016 г.

Свинско месо със сос бешамел, гъби ,топено сирене




Продукти
500гр.свинско месо
300гр-гъби
2 -червени чушки
2 -моркова
1 к.ч.-олио

всичко това се слага на котлона,на не силен котлон, да се запържи хубаво, до готовност на месото.



3бр.-картофи се обелват,нарязват и пържат в тиган до готовност



за соса
Продукти:
40г -краве масло
2с.л.- брашно
2ч.ч. -прясно мляко
2 жълтъка от пресни яйца
1 бомбичка- топено сирене

Приготвяне:
Кравето масло се слага в тиган на включен котлон да се разтопи.
Брашното се разтваря в хладка вода да стане на кашица.
Когато маслото се разтопи се добавя брашнената кашица и се бърка непрекъснато.
За малко тигана се оттегля от огъня.
Налива се прясно мляко и съда отново се връща на котлона.
Бърка се непрекъснато с дървена лъжица или шпатула.
Трябва да се получи гладък и леко гъст сос.
Добавих нарязаното на парчета топено сирене с непрекъснато бъркане на котлона до стопяването му.
След като Бешамелът стане готов се сваля от огъня.
Прибавят се двата жълтъка.
Бърка се със лъжицата докато се получи еднородна смес



Когато са готови соса и месото се смесват двата продукта и се прибавят и картофите.



Ако е гъст соса сложете водичка.
Оставяме да ври 5 мин.

При поднасяне се поръсва с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...